Отворена прва банка репродуктивних ћелија у Србији

У Гинеколошко-акушерској клиници (ГАК) Клиничког центра Србије данас је отворена прва банка репродуктивних ћелија у Србиј, што ће паровима без деце омогућити да лечењем у земљи добију потомство. У банци ће се чувати сперматозоиди и јајне ћелије, али и ембриони донатора, а сви парови који имају проблем са зачећем, из банке ће добити репродуктивни материјал.

Опширније...

Обавештење

ЈКП „Београдски водовод и канализација“ и ЈКП „Београд пут“ у временском периоду од 11.05.2019. године до 30.06.2019. године изводиће радове на редовном одржавању коловоза у улици Ресавској на деоници од Вишеградске до Пастерове.

Поводом радова које изводе ЈКП "Београдски водовод и канализација" и ЈКП „Београд пут'' у временском периоду од 14.5.2019. године до 30.6.2019. године, улица Вишеградска на потезу од Кнеза Милоша до Ресавске биће затворена за саобраћај.

Приступ Клиничком центру Србије и Ургентном центру могућ је преко улица Бирчанинове, Делиградске и Пастерове.

Опширније...

Уведена нова метода у дијагностици болести срца у Србији – аденозински стрес тест на магнетној резонанци

У Клиничком центру Србије, у сарадњи Центра за радиологију и магнентну резонанцу и Клинике за кардиологију, урађена је нова дијагностичка процедура по први пут у Србији - аденозински стрес тест на магнетној резонанци. Увођење ове процедуре ће значајно проширити могућности да се на време открију болесници код којих се сумња да имају исхемијску коронарну болест. Са друге стране, уз помоћ ове процедуре, на неинвазиван начин се процењује степен коронарне лезије а тиме се унапређује лечење болесника који већ имају познату коронарну болест. Процедуру су урадили Проф. др Ружица Максимовић и доц. др Гордана Крљанац, са тимом сарадника.

Опширније...

Председник Вучић обишао радове у КЦС - Улагањем у Клиничке центре мењамо слику здравства и Србије

Председник Александар Вучић заједно са министром здравља Златибором Лончаром обишао је радове на изградњи и реконструкцији Клиничког центра Србије, инвестиције вредне 110 милиона евра, и поручио да улагања у Клиничке центре драстично мењају слику српског здравста и целе Србије и подижу животни стандард грађана и знатно бољу здравствену негу.

Опширније...

Телетон РТС за нову магнетну резонанцу за КЦС

Национална кампања "Рак је излечив", коју је покренула Радио-телевизија Србије уз подршку Министарства здравља траје већ више од годину дана. На крају кампање организује се и велика хуманитарна акција – Телетон, у оквиру којег се прикупљају средства за куповину магнетне резонанце за Клинички центар Србије.

Опширније...

Укинута забрана посета у KЦС

У складу са актуелном епидемиолошком ситуацијом у вези респираторних инфекција, од дана 15.03.2019. год. уводи се редован режим посета хоспитализованим пацијентима на свим Kлиникама KЦС.

Превентивни прегледи слуха у КЦС

У Клиничком центру Србије ће се до краја марта месеца организовати превентивни прегледи слуха, у циљу превенције и очувања здравља.

Превентивни прегледи слуха ће се обављати сваке среде у месецу марту у периоду од 14 до 18 часова, у амбуланти за аудиологију и вестибулологију поликлинике Клинике за ОРЛ и МФХ.

Акцију провере слуха организује Министарство здравља у више од 80 здравствених установа наше земље.

ВАТС метода унипортне видеоасистиране торакоскопске хирургије на Kлиници за грудну хирургију

Доктор  Дијего Гонзалес Ривас (Diego Gonzalez Rivas), торакални хирург и један од утемељивача  методе унипортне видеоасистиране торакоскопске хирургије (ВАТС) био је данас гост Kлиничког центра Србије (KЦС) и Kлинике за грудну хирургију KЦС.

Опширније...