Новом саобраћајницом брже до Клиничког центра Србије

Потпредседник Владе Србије Небојша Стефановић и министар здравља Златибор Лончар обишли су данас новоизграђену саобраћајницу при Клиничком центру Србије, која повезује ту здравствену установу са саобраћајном петљом при искључењу са ауто-пута код Хитне помоћи.

Опширније...

После 40 година КЦС добио директан прилаз с аутопута

Директор Клиничког центра Србије (КЦС) Милика Ашанин изјавио је поводом реконструкције Клиничког центра Србије, која је почела прошле године и обухвата и обнову старе и изградњу нове зграде, КЦС после 40 година добио најбржи, најкраћи, директни правац и прилаз с ауто-пута у двориште Клиничког центра.

Опширније...

Беби паркинг место

 У петак, 12. јула, у 12 часова, у Клиници за гинекологију и акушерство КЦС (ГАК Вишеградска, II спрат, библиотека), у Улици Косте Тодоровића бр. 26, биће уручена донација за београдска породилишта у виду медицинских средстава, набављених путем акције „Беби паркинг место“.

Опширније...

Председница Владе и министар здравља у КЦС

Председница Владе Србије Ана Брнабић и министар здравља Златибор Лончар обишли су данас радове на реконструкцији и доградњи Клиничког центра Србије (КЦС) у Београду, а премијерка је том приликом изразила задовољство динамиком радова.

Опширније...

Донација Владе Јапана

Влада Јапана обезбедила је око 83.000 евра од које је за Клинику за гастроентерлогију и хепатологију Клиничког центра Србије купљен апарт за холонгоспокопију, који ће знатно помоци у раду ове клинике, рекао је директор КЦС проф др Милика Ашанин на данас одржаној свечаности примопредаје.

Опширније...

Банка репродуктивних ћелија, ткива и ембриона на ГАК-у

На Клиници за гинекологију и акушерство Клиничког центра Србије недавно је почела са радом Банка репродуктивних ћелија, ткива и ембриона. Формирање Банке предвиђено је Законом о биомедицински потпомогнутом оплођењу (БМПО) (Сл. гласник РС 40/2017 и 113/2017) као битан вид унапређења лечења проблема инфертилитета.

Опширније...

Национални дан донора обележен у Клиничком центру Србије

Поводом 6. јуна, Националног дана донора, и почетка националне кампање „И ја сам донор", министар здравља у Влади Републике Србије др Златибор Лончар, заједно са генералним директором компаније Хемофарм Роналдом Зелигером, директором Клиничког центра Србије др Миликом Ашанином и директором Ургентног центра Клиничког центра Србије др Марком Ерцеговцем, обишао је Центар за трансплантацију наше установе, а након тога, у Ургентном центру је одржана и конференција за медије.

Опширније...

Светски дан без дуванског дима обележен у КЦС

Поводом 31. маја, Светског дана без дуванског дима, у  Клиничком центру Србије, на Клиници за пулмологију, одржана је конференција за медије, на којој су учествовали представници Министарства здравља, Светске здравствене организације (СЗО), Института за јавно здравље Србије ,,Др Милан Јовановић Батут“ и Клинике за пулмологију КЦС.

Опширније...