Ускоро без листе чекања за магнетну резонанцу

Помоћник директора Клиничког центра Србије Златибор Лончар најавио је данас да би проблем са листама чекања за магнетну резонанцу у Клиничком центру требало да буде решен у наредних месец и по.

Направљена прерасподела заказаних пацијената и осим у Центру за магнетну резонанцу КЦС, на магнетну резонанцу ће ићи и у Железнички дом здравља и на Прву хируршку клинику која је недавно добила овај апарат.

"Проблем са листама чекања за магнетну резонанцу имамо већ дуже време и покушавамо да га решимо. Сада се магнетна резонанца заказује за јул. Да би проблем превазишли прво смо направили договор са Републичким фондом за здравствено осигурање да препозна наш проблем и да нам помогне у решавању", нагласио је Лончар.

Након што је постигнут договор са РФЗО да финансијски прате повећање броја пацијената, према његовим речима, направљен је договор са Железничким домом здравља да код њих један број пацијената уради магнетну резонанцу, док ће један број то радити на Првој хирушкој клиници.

Лончар објашњава да се заказани пацијенти позивају како би раније дошли на преглед и додаје да нема бојазни да ће на другом месту добити лошију услугу, мање квалитетан опис, јер ће прегледе радити исти тим људи. "Апсолутно стојимо иза тога да ће услуга бити иста. Направљене су такве екипе, такав распоред и наши људи ће помагати у Железничком дому здравља, тако да ће пацијенти имати исти квалитет услуге као да су магнетну резонанцу радили у Клиничком центру Србије", објашњава Лончар.

Он каже да би листе чекања оваквом организацијом посла нестале за месец и по и да је чекање од неколико месеци било обесхрабрујуће за пацијенте који су магнет требали да ураде одмах, а нису имали новца да то ураде приватно.