Нови апарати за породилиште у Вишеградској

Представници Комерцијалне банке и Фонда Б92 уручили су десет инфузионих и шприц пумпи, као и сонде са пратећом опремом за два ЦТГ апарата породилишту у Вишеградској у Београду. То је друга донација у акцији “Заједно за бебе”, у оквиру које за свако плаћање клијената картицама, Комерцијална банка из својих средстава донира по два динара за опремање и обнову породилишта.

Управо захваљујући клијентима Комерцијалне банке, који су од 1. јуна остварили више од 3,5 милиона трансакција на ПОС терминалима, породилиште је добило опрему која ће побољшати ниво здравствене неге и заштите.

У акцији “Заједно за бебе” коришћењем картица уместо готовине, клијенти Комерцијалне банке без икаквог властитог трошка директно утичу на повећаваје износа донираних средстава.

“Веома смо срећни и поносни јер акција “Заједно за бебе” заиста оправдава своје име. Захваљујући нашим клијентима и заједно са нашим партнером – Фондом Б92, успели смо да само месец дана након прве донације будућим мамама у још једном породилишту пружимо услове за бољу негу и осећај сигурности, а особљу боље услове за рад. И не намеравамо да ту станемо - ускоро се видимо у Књажевцу.” – поручила је Славица Ђорђевић, чланица Извршног одбора Комерцијалне банке.

„Хтео бих да истакнем да је ово једна од најбољих сарадњи које смо имали до сада у овој акцији. Битка за породилишта је наишла на мале проблеме, јер су потребна велика средства да се она приведе крају, али удруживањем снага резултати се виде одмах. Настављамо даље, док се не обнове сва породилишта.“ – изјавио је Веран Матић, председник Управног одбора Фонда Б92.

Проф. др Саша Кадија, заменица директора клинике, захвалила се свима и потврдила да ће ова донација додатно побољшати рад медицинског особља, али и боравак свих трудница на клиници.

„Ми смо највеће породилиште на овим просторима. Овде се годишње обави преко седам хиљада порођаја. Али потребно је обезбедити и негу за превремено рођене бебе, или оне које имају, то нажалост морам да кажем, здравствених проблема. Овом донацијом опреме сигурно ћемо бити успешнији у спровођењу тог задатка.“

Акција “Заједно за бебе” почела је 1. јуна и трајаће до 31. децембра 2014. године. Јавност има стални увид у тачан износ донација, захваљујући бројачу трансакција који је постављен на Интернет сајту Комерцијалне банке.