Трибина КЦС на пролећном "Фестивалу здравља"

На овогодишњем, седмом по реду, пролећном „Фестивалу здравља“ у Дому омладине у Београду, Клинички центар Србије (КЦС) одржао је трибинуна којој је приказао неколико занимљивих тема о здрављу које су привукле пажњу посетилаца.

Асс. др Дарко Антић, са Клинике за хематологију КЦС, одржао је занимљиво предавање о увећању лимфних жлезда: шта све може бити узрок тој појави, када има, а када нема разлога за бригу. Он је том приликом указао и на значај недавно основаног "Лимфома центра" на Клиници за хематологију КЦС, где се примењују најсавременије дијагностичке и терапијске методе у лечења обољења лимфног система.

Др Зорана Павловић, са Клинике за психијатрију КЦС одржала је предавање о раној дијагностици код психијатријских болести, које су у порасту последњих година, посебно код млађе популације, и нагласила значај мултидисциплинарног приступа овим обољењима, истичући да су тако резултати лечења далеко ефикаснији.

Др Весна Ракић, са Клинике за опекотине и пластичну хирургију КЦС говорила је о хроничним ранама, наводећи процене да најмање 60.000 људи код нас има овај проблем, не мали број пацијената често лута од лекара, до лекара, тражећи решење за овај здравствени проблем, а многи не знају да је Клиника за опекотине и пластичну хирургију КЦС место где многи могу добити адекватну здравствену услугу и тако решити свој проблем.

(Медија центар, 27. март 2013.)