Награда „Најбеограђанин“ додељена др Милени Јауковић, хирургу УЦ

Награда "Најбеограђанин" додељена је данас др Милени Јауковић, хирургу Ургентног центра КЦС, како је наведено у образложењу – „за допринос у прикупљању донација за Ургентни центар Клиничког центра Србије“.

Захваљујући њеном пожртвованом раду Ургентни центар је у последњих шест година добио донације од скоро четири милиона евра. Овим средствима замењени су прозори и врата на појединим одељењима, набављен нови намештај, тв апарати, клима уређаји, постељина, душеци, окречени зидови топлим бојама, обновљени подови...


Према њеним речима она Ургентни центар је пре неколико година, када је она дошла да ради у ову установу, био прилично запостављена болница, у коју долазе најтежи пацијенти, а дневно се обави између 800 до 1.000 прегледа.


Др Јауковић је кренула у прикупљање донација када је видела да је изостало ангажовање државе. У почетку, према њеним речима, биле су укључене углавном велике компаније, али је данас све више малих и средњих предузећа из свих крајева Србије, који схватају важност и Ургентног центра. Захваљујући се Студију Б, који је устоличио ову награду, она је нагласила да посао није завршен, јер је реч о динамичној установи, са изузетно великом пропулзивнишћу, па је неопходно да се намештај и опрема стално обнављају.


"Најбеограђанин" је награда коју традиционално, на свој рођендан 1. априла, додељује ТВ Студио Б, појединцима или тимовима људи који су у претходној одини унапредили живот у Београду.


( Медија центар, 01.април, 2013.)