Донација Ротари клуба Клиници за психијатрију КЦС

Представници Ротари клуба „Стари град“ Клиници за психијатрију КЦС данас су уручили вредну донацију – апарат за електроконвулзивну терапију. Доскора, овакав апарат имала је само ВМА, а сада ће и Клиника за психијатрију моћи својим пацијентима да обезбеди најсавременију терапију уз помоћ овог апарата. Вредност донације је 20.000 евра.

Заменик директора Клинике за психијатрију, проф. др Александар Јовановић, захвалио се донаторима и нагласио да ће најновији апарат омогућити ефикасни третман тешких, фармако-резистентних психијатријских поремећаја уз смањење нежељених појава, као и да ће у великој мери допринети подизању квалитета живота душевних болесника, чије су потребе, како је указао „често на маргини друштвених интересовања“.


Председник Ротари Клуба „Стари град“, госп. Коста Крсмановић, подсетио је да је набавка овог апарата резултат вишегодишње хуманитарне акције, а значајну подршку пружили су и братски Ротари клуб Москва и Ротари клуб Рен из Француске. Државни секретар у Министарству здравља, др Симо Вуковић, захвалио се у име Министарства донаторима и подсетио на девет деценија дугу историју Клинике за психијатрију, истичући да је, с обизорм на пораст обољевања од психијатријских болести, обавеза друштва и најшире заједнице да овој проблематици посвети пуну пажњу и створи услове за најасвременије лечење психијатријских болесника.


Госп. Александар Свердлов из Ротари клуба Москва, изразио је задовољство због успешно реализованог пројекта и најавио да ће московски ротаријаци наставити да помажу унапређење услова лечења у здравственим установама, истичући да је здравље вредност која нема цену и у коју непрекидно треба улагати.

 


(Медија центар, 05. април 2013.)