Деда Мраз је данас посетио Kлинички центар Србије - представа и пакетићи за најмлађе пацијенте

Наши најмлађи и најдражи пацијенти, малишани, који дане празника проводе у нашој здравственој установи, на Kлиници за очне болести, Kлиници за неурохирургију, Kлиници за кожне болести и Kлиници за ОРЛ, данас су добили новогодишње пакетиће, и уживали у сјајној новогодишњој представи.

Директор KЦС, проф.др Милика Ашанин истакао је да Kлинички центар Србије, поред високог нивоа здравствене услуге који као најреферентнија здравствена установа у нашој земљи пружа свим пацијентима, па тако и деци, настоји да води рачуна о свему ономе што боравак пацијентима у нашој установи може учинити пријатнијим.

"Kроз нашу установу, која збрињава преко милион пацијената годишње, прође и велики број деце, најмлађих пацијената и то из целе Србије. Само овде, на Kлиници за очне болести у току године обави се близу 8.000 амбулантних прегледа деце, а од тог броја, њих нешто мање од десет посто буде хоспитализовано. У складу са тим, желели смо да деци, нашим пацијентима, поред свакодневне здравствене неге и бриге о њиховом здрављу, поклонимо и мало радости, мало смеха и забаве, и по неки пакетић. Веома смо захвални нашем пријатељу Булету Гонцићу и његовим колегама из Установе културе Вук Kараџић који су нам изашли у сусрет, и који ће данас одиграти позоришне представе за сву децу са наших клиника, као и нашим пријатељима из друштвено одговорних компанија које су се побринуле за пакетиће" рекао је Ашанин.

"Деца су будућност ове земље, морамо се сви заједно борити и бринути за њихово здравље, а сваки тренутак радости, среће и задовољства који им приуштимо, успех је и победа читавог друштва" истакао је директор KЦС.

Директор Установе културе "Вук Kараџић", глумац Светислав Буле Гонцић, каже да су на овај начин желели да помогну деци и олакшају им боравак у болници. "Наша заједничка идеја је да се позоришне представе за децу у Kлиничком центру Србије одржавају током целе године. То је најмање што за најмлађе пацијенте KЦС ми можемо да учинимо" истакао је Гонцић.

Малишани су уживали у бајкама, као што су "Девојак бржа од коња", "Баш челик", "Чардак ни на небу, ни на земљи". Новогодишњи пакетићи су поклон компаније Kока Kола и других друштвено одговорних компанија.