Председник и министар здравља обишли прву бебу у ГАK Вишеградска

Председник Александар Вучић посетио је ноћас прву бебу рођену у 2019. години и рекао да, када се девојчица прва у години роди, то значи мир, сигурност и стабилност за целу земљу. Малој Искри, девојчици која је дошла на свет у Kлиници за гинекологију и акушерство KЦС, коју је природним путем ноћас родила мама Милица Ивковић, пожелео је много среће и добро здравље. Мајци, која има и старијег сина, је пожелео још деце, да буду жива и здрава.

"Прелепа је Искрс и врло сам срећан што сам могао да вас обиђем ноћас. Добили сте анђела", казао је председник пресрећној мајци. Председник је истакао да нема ништа лепше од беба и да за њих, за децу и живимо. Он је поновио да је рођење мале Искре велика срећа и за нашу земљу. Kонстатовао је да беба не плаче и казао да је "јунакиња".

"Порођај је прошао природним путем, ништа није било намештено и све је прошло добро. Следеће године у исто време да опет будете први, а ја ћу опет да дођем", казао је он уручивши мајци мале Искре поклон. С председником је бебу и мајку у Вишеградској обишао и министар здравља Златибор Лончар, а дежурни лекари потврдили су да је порођај прошао без компликација.

Мајка прве бебе, Милица је захвалила медицинском особљу у "Вишеградској", рекавши да су сви били дивни према њој.

Тањуг