КЦС прима 55 медицинских сестара и техничара

Велика гужва данас у управној згради Клиничког центра Србије. Близу 100 младих људи, кандидата, дошло је на разговор за посао, у оквиру којег ће бити примљено 55 медицинских сестара, два лекара и више немедицинских радника.

Од почетка године, дакле од 1. јануара 2019. године, закључно са данашњим даном, у КЦС је уговор о раду добило  583 ЗДРАВСТВЕНИХ РАДНИКА, од тога 136 лекара и чак 447 медицинских сестара и техничара.

Сада је у реализацији конкурс кроз који ће бити запослено још 55 медицинских сестара и техничара и два лекара. Претходне, 2018. године у Клиничком центру Србије је запослено 449 здравствених радника, а у 2017. години укупно 515 здравствених радника је добило посао у овој здравственој установи.

Директор КЦС  проф др Милика Ашанин истиче да Клинички центар Србије омогућава младим људима који се запошљавају у овој здравственој установи да стекну изузетна медицинска знања, уче од старијих колега, напредују и да се професионално остваре.

“Уз велику подршку Министарства здравља, трудимо се да запошљавањем младих  формирамо нове генерације здравствених радника Клиничког центра Србије, установе у коју сви пацијенти долазе онда када је здравствено стање најтеже, јер добро знају да у овде увек могу добити најбољу и најквалитетнију негу и лечење у складу са савременим достигнућима најбоље клиничке праксе” каже директор Клиничког центра Србије професор Ашанин.