Реанимациони сто стигао у породилиште у Вишеградској

Породилиште Клинике за гинекологију и акушерство КЦС Србије данас је у оквиру Битке за породилишта добило нови реанимациони сто. Реч је донацији ЈП ПТТ саобраћаја „Србија“, чија је вредност милион и по динара.

„Наше породилиште је највеће у Србији и, у складу с тим, потребе за опремом су веома велике. Неонатални вентилатори, пацијент монитори, инфузионе пумпе, ултразвучни апарат... Све заједно, потребно нам је близу 300.000 евра помоћи. То изгледа као огромна сума новца, међутим, ако знамо да се на нашох Клиници сваке године роди преко 6.500 беба, јасно је да се права вредност ове опреме новцем не може ни изразити“, нагласио је проф. др Александар Стефановић, директор КГА, захваљујући се на донацији.

Милан Кркобабић, генерални директор ЈП Пошта Србије, тим поводом је изјавио: “Пошта Србије је сходно одлукама пословодства и овај пут, као што ће то чинити и у будуће, узела учешће у акцији која има за циљ да помогне онима којима је помоћ најпотребнија. Афирмишући истинске друштвене вредности, Пошта Србије је увек спремна да да допринос сваком подухвату који је на корист грађанима Србије, управо с тога што Пошта Србије и постоји због грађана Србије и за грађане Србије, а нарочито за оне пред којима је будућност“.

Веран Матић, председник Управног одбора Фонда Б92, подсетио је на чињеницу да је ЈП ПТТ „Србија“ већ узимало учешће у „Бици за бебе“, донацијом инкубатора Институту за неонатологију Србије: „На прагу треће године наше зајендичке Битке, Пошта је оно што бисмо војничким жаргоном назвали старим саборцем. Подржали су нас у већини акција и надам се да ће ово партнерство инспирисати нека нова, посебно међу јавним предузећима, за која би учешће у нашој борби представљало још један начин да покажу колико су има важни интереси грађана због којих и постоје“.

Током „Битке за бебе“ Клиника за гинекологију и акушерство КЦС добила је осам инкубатора, а у „Бици за породилишта“ прикупљена су средства за набавку још једног реанимационог стола, девет ЦТГ апарата, шест пулсних оксиметара , две инфузионе пумпе и једног стерилизатора.