Отворене нове операционе сале Клиничког центра Србије у оквиру донације VICTORIA GROUP

Представници компаније Victoria Group и Ургентног центра данас су свечано отворили реновирано Одељење Ургентне урологије Клиничког центра Србије. Донацијом компаније Victoria Group, у износу од 200.000 евра, обезбеђена је изградња две најсавременије операционе сале, где ће се обављати трансплантације јетре и бубрега, као и одељења интензивне неге за опоравак пацијената након обављених захвата.

Комплетном реновирању ових просторија, претходила је још једна донација ове компаније, укупне вредности 50.000 евра, којом су набављена два апарата, од чега се помоћу једног од њих - Патхфаст апарата одређују биомаркери сепсе, једног од водећих узрока смрти код пацијената у јединицама интензивне неге.

Директор Ургентног центра КЦС, др Златибор Лончар се захвалио компанији Victoria Group на донацији, подсетио је су радови на санацији операционих сала и одељења интензивне неге трајали шест месеци и истакао да ће сада капацитет Одељења ургентне урологије бити далеко већи, што ће омогућити да се обави и већи број хируршких интервенција, већи број трансплантација него што је то било могуће док је у функцији била само једна операциона сала. На одељењу интензивне неге, захваљујући реконструкцији, биће омогућен не само смештај већег броја пацијената након операционих захвата, већ и лечење у далеко бољим, савременим условима, нагласио је др Лончар.


„Victoria Group од свог оснивања улаже у друштвену заједницу и до сада је донацијама помогла више од 1.000 појединаца и организација уз бројне акције на националном и локалном нивоу. Донација Ургентном центру КЦС наставак је ове праксе, а наша жеља је заправо била да на овај начин истовремено омогућимо да се у Србији обави већи број сложених операционих захвата, као што су трансплантација јетре и бубрега и тиме омогућимо да се ове операције обављају у нашим установама, да пацијенти не одлазе у иностранство, да помогнемо знатно већем броју људи на системски и одржив начин'', рекао је Зоран Митровић, директор компаније Victoria Group.Медија центар, 27.09.2013.