90 година од оснивања Клинике за гинекологију и акушерство Клиничког центра Србије

Прослава је обележена стручним састанком у свечаној сали Деканата Медицинског факултета у Београду и свечаном академијом у Народном позоришту у Београду.

Клиника за гинекологију и акушерство је највећа институција те врсте у Србији представља референтну установу у земљи. Због квалитета посла који се у Клиници обавља и достигнућа у научном раду, Клиника је и веома цењена и у међународним оквирима.

Директор клинике проф. др Александар Стефановић нагласио је да ова установа током свих година постојања брине о здрављу жена од превенције до најкомпликованијих болести и да њена врата ни једног секунда нису била затворена као и да је клиника увек улагала посебне напоре да унапреди лечење, а чак и у најтежим временима увођене су нове методе.

Поводом 90 година постојања честитке директору и запосленима упутили су председник Србије Томислав Николић са супругом Драгицом Николић, која је била покровитељ академије, затим директор Клиничког центра Србије Миљко Ристић, директор Ургентног центра Златобор Лончар, Медицински факултет и САНУ.