◄ Back

Svečana akademija povodom 12. maja Međunarodnog dana medicinskih sestara

CategoryDogađaj
Date 12 05 2017 12:00
Place Centar za NIR, II sprat zgrada Poliklinike - Beograd

Udruženje medicinskih sestara KCS “SESTRINSTVO“ povodom 12-og maja Međunarodnog dana medicinskih sestara organizuje svečanu AKADEMIJU, na kojoj će biti uručene zahvalnice istaknutim pojedincima.

Proslava će biti održana 12. maja 2017. godine u 12 časova u Centru za NIR, II sprat zgrada Poliklinike.

Dan sestara 12. Maj medicinske sestre širom sveta obeležavaju u čast rođenja FLORENS NAJTINGEL, koja se smatra osnivačem modernog sestrinstva i koja je inicirala ulazak profesionalno obrazovanih žena u zdravstvenu negu. Njen rad na edukaciji medicinskih sestara širom sveta je osnovna nit koja je povezivala sve njene aktivnosti i celokupno životno delo.

Pre 32 godine strukovna udruženja počela su sa obeležavanjem 12. maja Međunarodnog dana sestara, sa ciljem da se profesija promoviše, kroz razne vidove aktivnosti prvo na nivou Beograda, a kasnije na nivou države.

Medicinske sestre svoj praznik provode uglavnom radno, ali ovaj dan je prilika da se zdravstveni profesionalci, poštovaoci sestrinske profesije i javnost osvrnu na rad i ulogu medicinskih sestara u nezi bolesnih i zaštiti zdravlja ljudi.

Međunarodno veće medicinskih sestar ICN, kao vrhovna svetska sestrinska organizacija svake godine širom sveta obaveštava o tematici proslave ovog važnog dana, pa je tako ove godine tema međunarodnog dana sestrinstva:

GLAS KOJI VODI - POSTIZANJE ODRŽIVIH CILJEVA RAZVOJA

Značajno je reći da aktivnosti vezane za navedenu temu trebalo bi da se sprovode tokom cele godine od strane medicinskih sestara i drugih profesionalaca u zdravstvu.

 
 

All Dates

  • 12 05 2017