Универзитетски клинички центар Србије обележио крсну славу лекара

Светом архијерејском Литургијом у капели Светих Врача и ломљењем славског колача у Новој згради Универзитетског клиничког центра Србије свечано је обележена крснa славa лекара Свети Козма и Дамјан.

Опширније...

Обавештење о раду Поликлинике УКЦС током реконструкције зграде Поликинике

Због радова на реконструкцији зграде УКЦС, објекат Поликлинике престаје са радом од 01.04.2021. године.

Табела са распоредом нових локација и бројевима телефона служби Поликлинике

Центар за нуклеарну медицину са позитронском емисионом томографијом добио је ЕАРЛ акредитацију Европског удружења нуклеарне медицине и статус Центра изврсности

Центар за нуклеарну медицину са позитронском емисионом томографијом је већ годинама акредитован од стране Агенције за акредитацију здравствених установа Србије (АЗУС) и од стране Европског удружења нуклеарне медицине (EANM) као центар за клинички рад и као центар за обуку.

Опширније...

ОДГОВОР поводом новинског чланка НОВА (објављеног 05.10.2022)

На Клиници за пулмологију, Универзитетског клиничког центра Србије (УКЦ) у свакодневном раду са пацијентима ангажовано је 66 лекара и 150 медицинских сестара и техничара, који збрињавају не само пацијенте из Београда него из целе Србије. Клиника је једина пулмолошка установа у Београду отворена 24 ч седам дана у недељи.

Опширније...

Завршена реконструкција и проширење Клинике за васкуларну и ендоваскуларну хирургију

Након завршене реконструкције и проширења Клинике за васкуларну и ендоваскуларну хирургију Универзитетског клиничког центра Србије, дана 31.08.2022. извршен је обилазак урађених радова од стране Министра здравља Републике Србије, доцента др Златибора Лончара, в.д. Директора Универзитетског клиничког центра Србије, професора др Милике Ашанина, Декана Медицинског факултета и дугогодишњег директора Клинике за васкуларну хирургију, професора др Лазара Давидовића, Руководиоца Клинике за васкуларну хирургију професора др Душана Костића и колега са клинике.

Опширније...

Коментар на садржај чланка - Ушуњали смо се у БГ Клинику за ендокринологију и затекли катаклизму - објављеног на web страници часописа Nova.rs

Обраћам вам се поводом чланка: Ушуњали смо се у БГ Клинику за ендокринологију и затекли катаклизму аутора Павла Ивковића, објављеног на wеб страници часописа Нова.рс 27.07.2022. године у 19.45ч.

Опширније...

Одбор за безбедност и здравље на раду

Одбор за безбедност и здравље на раду Универзитетског клиницког центра Србије је отворио нову е-маил адресу. О свим проблемима од значаја за безбедност и здравље запослених на раду, за које сматрате да Одбор треба да буде информисан, можете нас од сада обавестити слањем е-маила на адресу: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Одбор за безбедност и здравље на раду УКЦС

Нове методе у Клиници за кардиологију УКЦС, посета Проф. Пијлса

У петак 28.1.2022. године, у Сали за катетеризацију, Клинике за кардиологију, Универзитетског клиничког центра Србије, имали смо велику част да угостимо професора Ницо Пијлс-а, свестки познатог кардиолога из Ајндховена, Холандија, и наставимо сарадњу на пољу савременог лечења инфаркта миокарда и дијагностике коронарне болести са најпрестижнијим клиникама и универзитетима у Европи.

Опширније...