Одбор за безбедност и здравље на раду

Одбор за безбедност и здравље на раду Универзитетског клиницког центра Србије је отворио нову е-маил адресу. О свим проблемима од значаја за безбедност и здравље запослених на раду, за које сматрате да Одбор треба да буде информисан, можете нас од сада обавестити слањем е-маила на адресу: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Одбор за безбедност и здравље на раду УКЦС

Обавештење о раду Поликлинике УКЦС током реконструкције зграде Поликинике

Због радова на реконструкцији зграде УКЦС, објекат Поликлинике престаје са радом од 01.04.2021. године.

Табела са распоредом нових локација и бројевима телефона служби Поликлинике

Нове методе у Клиници за кардиологију УКЦС, посета Проф. Пијлса

У петак 28.1.2022. године, у Сали за катетеризацију, Клинике за кардиологију, Универзитетског клиничког центра Србије, имали смо велику част да угостимо професора Ницо Пијлс-а, свестки познатог кардиолога из Ајндховена, Холандија, и наставимо сарадњу на пољу савременог лечења инфаркта миокарда и дијагностике коронарне болести са најпрестижнијим клиникама и универзитетима у Европи.

Опширније...

ПРЕПОРУКА ОДБОРА ЗА БЕЗБЕДНОСТ И ЗДРАВЉЕ НА РАДУ УКЦС

Имајући у виду и даље присутан тренд сталног повећања броја грађана заражених корона вирусом, као и појаву нових и све вирулентнијих сојева вируса, Одбор за безбедност и здравље на раду је, на седници одржаној 06.12.2021. године, једногласно заузео став да поново препоручи запосленима у УКЦС, који још увек нису вакцинисани, а немају медицинска ограничења као јасну контраиндикацију, да се вакцинишу против корона вируса у најкраћем року, у циљу заштите сопственог здравља, здравља колега са којима раде и пацијената. Запосленима који су већ вакцинисани,Одбор препоручује да приме и додатну „бустер“ дозу вакцине.

Опширније...

Резултати друге екстерне контроле ECDC за молекуларну детекцију варијанти SARS-CoV-2

Част и задовољство нам је да Вас обавестимо да је Служба за медицинску микробиологију УКЦС учествовала у екстерној контроли квалитета молекуларне дијагностике варијанти SARS-CoV-2 за 2021. годину коју је организовао ECDC (Европски центар за контролу и превенцију заразних болести) и остварила 100% тачност резултата.

Опширније...

Универзитетски клинички центар Србије обележио крсну славу лекара

Светом архијерејском Литургијом у капели Светих Врача и ломљењем славског колача у Управој згради Универзитетског клиничког центра Србије свечано је обележена крсне славе лекара Свети Козма и Дамјан.

Опширније...

Студија Аватар

Имамо задовољство да обавестимо јавност да ће студија Аватар, чији је аутор и главни истраживач Доц др Марко Бановић, бити презентована, по позиву, на конгресу Америчких кардиолога и кардиохирурга „American Heart Association“ (AHA), који се одржава 13-15 Новембра у Бостону. Ова врста презентације се организује само на престижним светским конгресима и у њој се приказују резултати тек завршених клиничких истраживања/студија, а које утичу на савремену клиничку праксу и лечење пацијената са кардиоваскуларним обољењима.

Опширније...

Саопштење за јавност

Због постављања крана уз Објекат Поликлинике Универзитетског клиничког центра Србије (УКЦС), који је у доградњи и реконструкцији, у периоду од 18. до 24. октобра 2021. године биће из безбедносних разлога затворен део Вишеградске улице од јужне стране Специјалне болнице за психијатријске болести „Др Лаза Лазаревић“ до Клинике за ортопедску хирургију и трауматологију УКЦС.

У наведеном периоду саобраћај ће бити дозвољен само санитетским, ватрогасним, полицијским и доставним возилима.

Опширније...