Дан гојазности у УКЦС 4. март 2024.

Ове године у Универзитетском клиничком центру Србије (УКЦС), обележавамо Европски и светски дан гојазности, под слоганом „Причајмо о гојазности без предрасуда и осуђивања".

ПРОГРАМ ОБЕЛЕЖАВАЊА ДАНА ГОЈАЗНОСТИ У УКЦС

Обавештење о раду Поликлинике УКЦС током реконструкције зграде Поликинике

Због радова на реконструкцији зграде УКЦС, објекат Поликлинике престаје са радом од 01.04.2021. године.

Табела са распоредом нових локација и бројевима телефона служби Поликлинике

Делегација Универзитетског клиничког центра Републике Српске у посети Универзитетском клиничком центру Србије

Делегација Универзитетског клиничког центра Републике Српске, на челу са директором те установе проф. др Владом Ђајићем, посетила је данас Универзитетски клинички центар Србије. Том приликом оцењено је ове две здравствене установе имају изванредну сарадњу, да има простора да се додатно унапреди, а већ је договорена и нова посета.

Опширније...

Три деценије рада Центра за физикалну медицину и рехабилитацију

Центар за физикалну медицину и рехабилитацију Универзитетског клиничког центра Србије одржао је 4. децембар 2023. године Свечану академију „Наших првих 30", у хотелу „Метропол Палас", поводом тридесет година постојања.

Догађају је присуствовао велики број званица, међу којима су били и представник Министарства просвете, науке и технолошког развоја проф. др Ивица Радовић, заменик в.д. директора УКЦС проф. др Јовица Миловановић, продекан за научноистраживачки рад Медицинског факултета Универзитета у Београду проф. др Татјана Пекмезовић и проф. др Владислава Весовић Потић, бивша директорка Центра у периоду од 1993. године и 2010. године.

Опширније...

Универзитетски клинички центар Србије обележио крсну славу лекара

Светом архијерејском Литургијом у капели Светих Врача и ломљењем славског колача у Управој згради Универзитетског клиничког центра Србије свечано је обележена крсне славе лекара Свети Козма и Дамјан.

Универзитетски клинички центар Србије свим здравственим радницима честита празник Светих бесребреника Козме и Дамјана.

Опширније...

Информација о функционисању Клинике за хематологију УКЦС

ЛОКАЦИЈЕ ОДЕЉЕЊА

У згради „Интерне А“ налазе се специјалистичке амбуланте и одељење за трансплатацију док се сва остала одељења, дневна болница и кабинети налазе у новој згради.

ОТВАРАЊЕ ИСТОРИЈА И АМБУЛАНТНИХ ИЗВЕШТАЈА

Шалтер за отварање историја и амбулантних извештаја (Интерна А)

Шалтер Дневна болница и интервенције (Нова зграда УКЦС, ниво нула)

Опширније...

ДЕМАНТИ

Поводом тв емисије „Покрени се“, емитоване на телевизији Nova S, дана 18.11.2023. године, у којој је гостовала Мирјана Бауцал Мркић, председник штрајкачког одбора Новог синдиката КЦС, те том приликом изнела низ навода који не одговарају истини и на тај начин изазвала је забуну како дела гледалаца, тако и у јавности, те Универзитетски клинички центар Србије даје следећи

ДЕМАНТИ

Опширније...

Јубилеј Клинике за неурохирургију – 85 година постојања

Клиника за неурохирургију Универзитетског клиничког центра Србије обележава велики јубилеј - 85 година постојања, а истовремено се обележава и 100 година неурхирургије у Србији.

Јубилеј ће бити обележен Конгресом неурохирурга са међународним учешћем, који почиње у уторак, 31. октобра у Хотелу Краун плаза у Београду, у 9 сати, док ће истог дана у 20 часова бити одржана Свечана академија у Народном позоришту у Београду.

Опширније...