Пети конгрес гастроентеролога Србије са међународним учешћем

28. септембра, 2023. године, са почетком у 10 часова, у Хотелу Цроwне Плаза у Београду, биће отворен „Пети конгрес гастроентеролога Србије" са међународним учешћем.

Свечаном отварању ће присуствовати Министарка здравља проф. дрДаница Грујичић, министарка образовања проф др. Славица Ђукић Дејановић, декан Медицинског факултета у Београду проф. др Лазар Давидовић и председница удружења гастроентеролога Србије проф др. Александра Павловић Марковић.

Опширније...

Прослава стогодишњице оснивања Клиника за неурологију и Клиника за психијатрију УКЦС

Одржаће се у хотелу „Метропол“, у Београду 10. октобра 2023. године у 09.30ч

Од времена професора Лазе Станојевића до данашњих дана, Клиника за неурологију и Клиника за психијатрију у Београду представљају расадник и храм знања, вештина, помоћи, напретка, обуке, спознаја, усавршавања, инвенције, развоја, разумевања, узајамности и пажње за лекаре, студенте, специјализанте, истраживаче, научнике, психологе, професоре и академике. Још важније, ове клинике су место лечења, неге, емпатије и утехе за пацијенте и њихове породице. Ово су и места за напредовања и усавршавања за медицинске сестре, волонтере, фармацеуте, физиотерапеуте и армију сарадника и помоћника, који су кроз генерације уградили свој труд у успех ових клиника.

Опширније...

Информација о функционисању Клинике за хематологију УКЦС

ЛОКАЦИЈЕ ОДЕЉЕЊА

У згради „Интерне А“ налазе се специјалистичке амбуланте и одељење за трансплатацију док се сва остала одељења, дневна болница и кабинети налазе у новој згради.

ОТВАРАЊЕ ИСТОРИЈА И АМБУЛАНТНИХ ИЗВЕШТАЈА

Шалтер за отварање историја и амбулантних извештаја (Интерна А)

Шалтер Дневна болница и интервенције (Нова зграда УКЦС, ниво нула)

Опширније...

Саопштење Универзитетског клиничког центра Србије поводом натписа у медијима о обрушавању зида у Клиници за инфективне и тропске болести

Поводом информације која се синоћ појавила у појединим медијима да се обрушио  зид у дворишту Клинике за инфективне и тропске болести, Управа Универзитетског клиничког центра обавештава јавност да се ради о зиду преко пута Пријемне амбуланте Клинике за инфективне и тропске болести који се срушио услед пада дрвета, чији корен није у кругу клинике, а које се срушило током невремена у Београду, у суботу, 19. јула око 20 часова.

Опширније...

12. мај међународни дан медицинских сестара

Одбор за безбедност и здравље на раду Универзитетског клиничког центра Србије свим медицинским сестрама и техничарима честита Међународни дан медицинских сестара.

Обавештење о раду Поликлинике УКЦС током реконструкције зграде Поликинике

Због радова на реконструкцији зграде УКЦС, објекат Поликлинике престаје са радом од 01.04.2021. године.

Табела са распоредом нових локација и бројевима телефона служби Поликлинике

Кампања скрининга анеуризми абдоминалне аорте

Клиника за васкуларну хирургију Универзитетског Клиничког центра Србије у сарадњи са Удружењем кардиоваскуларних хирурга Србије уз подршку Министарства здравља Републике Србије ће у периоду од 12.04. - 14.04.2023. године у кругу Универзитетског клиничког центра Србије на платоу иза Неурохируршке клинике спровести прву кампању скрининга анеуризми абдоминалне аорте, у мобилном аутобусу.

Опширније...

Обавештење Центра за поликлиничку делатност - Поликлиника

Обавештавамо Вас да је у Центру за поликлиничку делатност - Поликлиника почела са радом „Консултативна амбуланта клиничке фармакологије", намењена консултацијама за хоспитализоване пацијенте Клиника и Центара у оквиру УКЦС. Све упућене консултације обавиће прим. др сци. мед. Драгана Кастратовић, спец. клиничке фармакологије.

С поштовањем, 
Директор Центра за поликлиничку делатност - Поликлинике
Виши научни сарадник
Прим. др сци. мед. Снежана Половина