Интернационалном акредитацијом Клинике за васкуларну и ендоваскуларну хирургију Клиничког центра Србије потврђен квалитет и високи стандард ове установе

Клиника за васкуларну и ендоваскуларну хирургију Клиничког центра Србије овогодишњи је добитник престижног сертификата о акредитацији Европске комисије за акредитацију васкуларних центара, за период 2017-2021. године.

Опширније...

Нове микрохируршка и неурохируршка сала Ургентног центра КЦС

Министар здравља у Влади Републике Србије асс др Златибор Лончар и потпредседница Владе Републике Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић обишли су данас нову микрохируршку и неурохируршку салу Ургентног центра Клиничког центра Србије.

Опширније...

Пријем код министра здравља за наше лекаре који су задивили свет

Министар здравља асс. др Златибор Лончар примио је данас лекаре који су својим радом и великим подухватима у области медицине у значајној мери допринели унапређењу здравства Србије. Међу лекарима који су присуствовали пријему у Министарству здравља били су и лекари Клиничког центра Србије, кардиолог др Милена Срдић, ортопед проф. Др Чедомир Вучетић, неурохирург др Драган Савић, начелник Центра за неуроонкологију проф. др Даница Грујичић као и директор Клинике за неурохирургију проф др Милош Јоковић.

Опширније...

Делегација Министарства здравља УАЕ посетила Клинички центар Србије

Београд, 15. мај 2017. године- Директор Клиничког центра Србије доц. др Милика Ашанин, састао се данас са члановима делегације Министарства здравља УАЕ, др Мохамед Абдулла Алхмоудијем, др Рамадан Ал Блошијем и др Рашед Алсуваидијем, који бораве у посети нашој земљи.

Опширније...

Кандидат Афричке уније за генералног директора Светске здравствене организације др Тедрос Адханом посетио Клинички центар Србије

Директор Клиничког центра Србије доц. др Милика Ашанин, заједно са државним секретаром у Министарству здравља др Мехом Махмутовићем, састао се данас са др Тедросом Адханомом Гебрејсусом, кандидатом Афричке уније за генералног директора Светске здравствене организације и специјалним саветником премијера Етиопије.

Опширније...

Донацијa лека италијанске покрајине Ломбардија Концентрат фактора коагулације VIII (KLOTT) за лечење особа са хемофилијом

У Клиничком центру Србије (КЦС) данас је, у присуству министра здравља у Влади Републике Србије асс. др Златибора Лончара и директора КЦС доц. др сци. мед. Милике Ашанина, Њ. Е. господин Ђузепе Манцо, амбасадор Италије у нашој земљи уручио овој здравственој установи донацију три милиона јединица лека Концентрат фактора коагулације VIII (KLOTT) за лечење особа са хемофилијом. Донација, чија је вредност 1.331.670,00 еура, поклон је италијанске покрајине Ломбардија, а обезбеђена је у сарадњи са компанијом КедрионБиофарм.

Опширније...

Новим кадровским планом Министарства здравља омогућено запошљавање нових 380 медицинских радника у КЦС

Влада Србије одобрила је запошљавање 2.010 медицинских радника. Новим Кадровским планом Министарства здравља предложено је да буде запослен 631 доктор медицине, 30 фармацеута-биохемичара и 1.349 медицинских сестара и техничара. Највише новог кадра, нових 380 запослених одобрено је за Клинички центар Србије, где се и лечи највећи број пацијената у нашој земљи. У Крагујевцу ће бити запослено 219, а у Нишу 58.

Опширније...

Уградња стента у ангио сали УЦ

У новој ангиографској сали Ургентног центра Клиничког центра Србије данас је тим доцента др Владана Вукчeвића пацијенту старом шездесет и девет година, након урађене коронарографије, уградио два стента на десној коронарној артерији радијалним приступом. Стање пацијента након операције је стабилно и добро.

Опширније...