Најава догађаја

 ◄◄  ◄  ►►  ► 
април 2017
пон уто сре чет пет суб нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Новим кадровским планом Министарства здравља омогућено запошљавање нових 380 медицинских радника у КЦС

Влада Србије одобрила је запошљавање 2.010 медицинских радника. Новим Кадровским планом Министарства здравља предложено је да буде запослен 631 доктор медицине, 30 фармацеута-биохемичара и 1.349 медицинских сестара и техничара. Највише новог кадра, нових 380 запослених одобрено је за Клинички центар Србије, где се и лечи највећи број пацијената у нашој земљи. У Крагујевцу ће бити запослено 219, а у Нишу 58.

Опширније...

Уградња стента у ангио сали УЦ

У новој ангиографској сали Ургентног центра Клиничког центра Србије данас је тим доцента др Владана Вукчeвића пацијенту старом шездесет и девет година, након урађене коронарографије, уградио два стента на десној коронарној артерији радијалним приступом. Стање пацијента након операције је стабилно и добро.

Опширније...

Радови на новој микрохируршкој и неурохируршкој сали УЦ

Министар здравља у Влади Републике Србије асс др Златибор Лончар и потпредседница Владе Републике Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић посетили су данас Ургентни центар Клиничког центра Србије, где је адаптацијом неурохируршке и микрохируршке операционе сале започета реализација Пројекта реконструкције и изградње седам болничко здравствених центара у Београду.

Опширније...

У КЦС за реновирање и санацију објекта уложено 260.000.000 динара

Реновирање Клинике за инфективне болести је само једно у низу улагања које је предузето у Клиничком центру Србије (КЦС), у склопу активности ове установе ка омогућавању квалитетног збрињавања и пружања најбоље здравствене услуге за више од милион пацијената годишње, као и напора Министарства здравља ка унапређењу и осавремењивању здравственог система Републике Србије.

Опширније...

Нова ангио-сала Ургентног центра од великог значаја за лечење пацијената акутног миокарда срца у КЦС

Министар здравља у Влади Републике Србије асс др Златибор Лончар посетио је данас Ургентни центар где је заједно са директором Клиничког центра Србије доц. др Миликoм Ашанинoм обишао нову ангиографску салу (ангио-сала) ове установе. Министарство здравља и КЦС су за изградњу најсавременије ангио-сале, набавку заштитне опреме од јонизујећег зрачења као и адаптацију простора сале определили близу 57 милиона динара.

Опширније...

Додељене награде „Душица Спасић“

У знак сећања на Душицу Спасић, хероину свог, данашњег времена и професије Удружење медицинских сестара и техничара КЦС „Сестринство“ и часопис „Вива“, тринесту годину за редом додељује награду „Душица Спасић“

Опширније...