Сарадња и интеграција Клиничког центра Србије и Медицинског факултета - најбољи студенти медицине у фокусу државе

Министар здравља у Влади Републике Србије асс. др Златибор Лончар састао се данас са председником Српске академије наука и уметности (САНУ) проф. др Владимиром Костићем и деканом Медицинског факултета Универзитета у Београду проф. др Небојшом Лалићем као и члановима посебне радне групе за обједињавање организације и активности Медицинског факултета Универзитета у Београду и Клиничког центра Србије (КЦС).

Опширније...

Срећни новогодишњи и божићни празници

Срећне новогодишње и божићне празнике,
уз много среће, успеха и здравља
у новој 2018. години,

свим грађанима Србије жели
Клинички центар Србије.

Опширније...

ОБАВЕШТЕЊЕ

У току новогодишњих празника, 1. и 2. јануара 2018. Ургентни центар ће радити уобичајено, а остале клинике Клиничког центра Србије ће бити организоване у виду дежурстава.

Подсећамо да је од петка, 29.12.2017. године, у циљу превенције и контроле ширења вирусних респираторних инфекција, на снази забрана посета хоспитализованим пацијентима у клиникама Клиничког центра Србије.

Опширније...

ОБАВЕШТЕЊЕ

Клинички центар Србије овим путем обавештава јавност да се у циљу превенције и контроле ширења вирусних респираторних инфекција, од петка, 29.12.2017. године уводи забрана посета хоспитализованим пацијентима у клиникама Клиничког центра Србије.

У Клиничком центру Србије у недељу наставак акције бесплатних превентивних прегледа

У недељу 24. децембра, у периоду од 8 до 16 часова, сви грађани, са или без здравствене књижице, биће у прилици да у Клиничком центру Србије обаве офталмолошки преглед, УЗ абдомена и проверу триглецирида и холестерола.

Опширније...

Путник: Стабилан програм трансплантације срца у КЦС

Захваљујући одличној сарадњи Клинике за кардиохирургију и Ургентног центра Клиничког центра Србије (КЦС), постоји стабилан програм трансплантације, који подразумева 10 или више трансплантација срца годишње, каже начелник Клинике за кардиохирургију Клиничког центра Србије Светозар Путник.

Опширније...

Ургентни центар КЦС обележио 30 година постојања и рада

Пригодном свечаношћу у Скупштини града Ургентни центар Клиничког центра Србије обележио је вечерас, у присуству представника председника и Владе Републике Србије, градске управе, многобројних лекара и здравствених радника, представника академске заједнице и других угледних личности, многобројних сарадника и пријатеља ове установе, 30 година постојања и рада.

Опширније...

Интернационални уролошки симпозијум у КЦС - лапароскопске операције „уживо"

На Клиници за урологију КЦС данас се одржава Интернационални лапароскопски уролошки симпозијум.

Поред домаћих лапароскопских уролога са Клинике за урологију, овом стручном скупу присуствују и гости из иностранства,еминентни хирурзи, који ће узети активно ућешће у стручним радионицама и „ливе сургерy" сесији која ће се реализовати током симпозијума.

Опширније...