Основне информације

Универзитетски клинички центар Србије - врхунска установа здравствене заштите
Универзитетски клинички центар Србије, са седиштем у Београду, јединствена је здравствена установа, настала удруживањем клиника и института Медицинског факултета у Београду. Формирана је као нова организација: Клинички центар Медицинског факултета, првог јануара 1983. године. У свом саставу КЦС има укупно 41 организациону јединицу: 23 клинике, девет центара, поликлинику и девет служби за услужне делатности.

Делатност
У Универзитетском клиничком центру Србије лече се најтежи пацијенти, на располагању је грађанима за неодложно збрињавање животно угрожених повређених и хитних пацијената 365 дана у години 24 сата дневно. Као референтна установа здравства, УКЦС спроводи високоспецијализовану дијагностику, лечење и консултативне специјалистичке и субспецијалистичке прегледе најтежих болесника. УКЦС је такође и медицински научно-истраживачки центар и наставна база Медицинског факултета Универзитета у Београду за додипломско и последипломско академско образовање и стручно образовање за лекаре на стажу и специјализацији, као и образовна база за студенте факултета здравствене струке. У дугој традицији ове установе, урађено је много на унапређењу здравља и примени нових технологија, нових медицинских процедура у дијагностици и лечењу.

Ресурси:
Као референтна установа за медицинску едукацију, УКЦС посебну пажњу посвећује академском образовању запослених. У овој установи ради неколико академика, такође велики број доктора медицинских наука, магистара, субспецијализаната и специјалиста из свих грана медицине. Са више од седам хиљада запослених, УКЦС је највећи је пружалац здравствених услуга у Србији и један од највећих у Европи, у којем се годишње збрине више од милион пацијената. У стационарној делатности УКЦС годишње се лечи више од 90 000 болесника, оствари се више од 950 000 болесничких дана лечења, обави преко 50 000 операција и више од 7.000 порођаја. У дневним болницама годишње се лечи 25 000 болесника и обави преко 5.000 операција. Комплекс УКЦС смештен је на површини од 34 хектара у ширем центру Београду, на општини Савски венац. У његвом саставу је више од 50 одвојених зграда павиљонског типа, површине око 280 000 м2, од којих су четири објекта (пластична хирургија, урологија, ортопедска хирургија и психијатријска болница на Авали) изван центра болничког комплекса.

Претрага

Facebook Image

Последње вести

Бесплатни превентивни прегледи у Универзитетском клиничком центру Србије у недељу, 16. јуна

У Универзитетском клиничком центру Србије (УКЦС) у недељу, 16. јуна, сви грађани, чак и они без здравственог осигурања, моћи ће да ураде бесплатне превентивне прегледе, у склопу организоване акције у 200 здравствених установа, које организује Министарство здравља.  

Прегледи ће се обављати у периоду од 8 до 17 часова, у новој зграду Универзитетског клиничког центра Србије, северни улаз из Улице Косте Тодоровића).

Опширније...

Бесплатни превентивни прегледи у Универзитетском клиничком центру Србије у недељу 26. маја

У Универзитетском клиничком центру Србије (УКЦС) у недељу, 26. маја, сви грађани, чак и они без здравственог осигурања , моћи ће да ураде бесплатне превентивне преглед, у склопу организоване акције  превентивних прегледа у 200 здравствених установа.

Прегледи ће се обављати у периоду од 8 до 17 часова, у новој зграду Универзитетског клиничког центра Србије, у приземљу, улаз поред северног улаза из улице Косте Тодоровића.

Опширније...

Бесплатни превентивни прегледи у Универзитетском клиничком центру Србије (УКЦС)

У Универзитетском клиничком центру Србије (УКЦС) у недељу, 19. маја 2024. године, сви грађани, чак и они без здравственог осигурања, моћи ће да ураде бесплатне превентивне прегледе, у склопу организоване акције превентивних прегледа у 160 здравствених установа у Србији.

Прегледи ће се обављати у периоду од 8 до 17 часова, у новој згради Универзитетског клиничког центра Србије, северни улаз, (улаз из улице Косте Тодоровића) на “нултом” нивоу, до ког се долази покретним степеницама.

Опширније...