Директор КЦС обишао стране држављане повређене у новогодишњој ноћи

Директор КЦС проф. др Миљко Ристић обишао је данас стране држављане који су задобили повреде ножем током новогодишњег славља на Тргу Републике.

На Одељењу полуинтензивне неге Клинике за васкуларну хирургију, где су након операције смештени новинар из Бања Луке (Република Српска) Крешо Секулић и Дамјан Цмагер (39) из Марибора (Словенија). Обојица су задобила убодне ране у пределу надколенице и, како је Директора обавестио проф. др Лазар Давидовић,  успешно се опорављају.

Директор је такође обишао и двојицу држављана Туниса, Мухамеда Аyмана (22) и Слим Бин Салаха (25), који су са групом од 120 туриста из ове земље стигли на Новогодишњи дочек у Београд, и нажалост,  завршили у Ургентном центру. Ова два пацијента задобила су више убодних рана у стомак и леђа и након интервенције у Ургентном центру пребачени су на I Хируршку клинику где се успешно опорављају. Директор I Хируршке клинике проф. др Предраг Пешко детаљно је известио проф. др Миљка Ристића о стању ова два пацијента, од којих је један са лакшим повредама, док ће други морати да се задржи на овој Клиници бар десетак дана. Туниске држављане обишли су представници Туниске амбасаде, како би им пружили одговарајућу помоћ и обавестили њихове породице.