Потписан споразум о сарадњи КЦС са ОБ Нови Пазар

Директор КЦС проф. др Милика Ашанин и директор Опште болнице Нови Пазар доц. др Мехо Махмутовић потписали су у Београду Споразум о сарадњи две здравствене установе у циљу очувања и унапређења здравља, као и едукација кадрова.

Том приликом, директор КЦС проф.др Милика Ашанин истакао је да као највећа и најреферентнија здравствена установа у нашој земљи, КЦС има и обавезу да своје знање и изузетне стручне потенцијале дели са другим здравственим установама.

„Само тако, кроз заједнички рад и сарадњу, допринећемо једнаком и високом нивоу здравствене заштите за све грађане наше земље, без обзира на њихово место боравка. КЦС има високо стручан кадар, наши лекари поседују врхунско медицинско знање, и желимо да кроз сарадњу са колегама из Новог Пазара то знање буде примењено и у њиховој установи, у интересу великог броја грађана који живе у овом делу Србије “ истакао је Ашанин.

Директор ОБ Нови Пазар доц. др Мехо Махмутовић истакао је да ће Споразум здравствених установа умногоме допринети унапређењу ниво здравствене заштите у Новом Пазару и околини.

Поред КЦС, Споразум о медицинској сарадњи са Општом болницом Нови Пазар потписали су и Институт за мајку и дете, УДК „Тиршова“, ГАК „Народни фронт“, Институт за онкологију и радиологију Србије, као и  Институт за ортопедско хируршке болести „Бањица“.