Велики број грађана јуче обавио превентивни преглед у КЦС

У Клиничком центру Србије, у згради Поликлинике, грађани су јуче били у прилици да без заказивања и без здравствене књижице обаве бесплатне превентивне прегледе, односно ураде ултразвучни преглед абдомена и проверу триглицирида и холестерола. Том приликом, у нашој здравственој установи урађено је 467 лабораторијских анализа и 195 ултразвучних прегледа абдомена. За све оне грађане који јуче до 16 часова због изузетно великог интересовања нису успели да обаве ултразвучни преглед абдомена, ова врста прегледа биће организована у наредном периоду.

Директорка Поликлинике КЦС, прим. др Снежана Половина истакла је да је велики одзив грађана на ову акцију Министарства здравља најбоља афирмација превенције као основе очувања здравља.

„Превенција заиста представља основ очувања здравља, а кроз ову акцију Министарства здравља, кроз превентивне специјалистичке прегледе и контроле грађани имају прилику да на време открију и оне болести које су прикривене и не дају симптоме. Задовољни смо одзивом грађана, који је и овога пута био изузетан, а Клинички центар Србије се и јуче, као и током свих претходних акција превентивних прегледа, потрудио да грађани ефикасно и брзо обаве контролне прегледе" истакла је др Снежана Половина.

У досадашњих једанаест акција превентивних прегледа,коју Министартво здравља организује у циљу промоције превенције,  близу 220.000 грађана Србије обавило је превентивне прегледе а од тог броја неколико хиљадa њих упућено је на даљу дијагностику.