Данас и сутра на Првој хируршкој Радионица - Лапароскопска хирургија панкреаса

Клиника за дигестивну хирургију - I хируршка КЦС и Медицински факултет Универзитета у Београду у сарадњи са Српским панкреасним клубом и Западно-источним балканским огранком Е-АХПБА организују 16 и 17. новембра 2018. године Радионицу - Лапароскопска хирургија панкреаса. У оквиру Радионице, гост наше установе је професор Игор Е. Кхатков, члан Руске академије наука, и један од водећих хирурга за лапороскопску хирургију панкераса у Европи.

Заједно са нашим лекарима, проф Кхатков ће на Првој хируршкој клиници радити лапороскопске операције, које се директно преносе у библиотеци Клинике за дигестивну хирургију. Стога је долазак светски признатог стручњака и учешће у Радионици изузетна прилика за наше младе лекаре да усаврше и стекну нова знања из ове области, али стовремено и својеврсна потврда високих стандарда у пружању здравствених услуга наше здравствене установе.

Професор Кхатков је до сада извео преко 250 лапороскопских цефаличних дуоденопанкреатектомија, од којих је 12 било удружено са ресекцијом портне или горње мезентеричне вене. У досадашњој каријери публиковао је преко 100 стручних и научних радова, а учествовао је и у изради два европска водича за минимално инвазивну хирургију.