Посао за више од 100 здравствених радника у КЦС

Клинички центар Србије запослиће више од 100 здравствених радника – 18 лекара, 84 медицинских сестара и техничара на готово свим клиникама. На конкурс, који је објављен на сајту КЦС, се пријавило више од 200 кандидата, а у току је њихова селекција. Клинички центар Србије лечи највише пацијената у нашој земљи, а више од 40 одсто пацијената није из Београда. На 23 клинике обаве више од милион прегледа годишње.

"Активном и одговорном кадровском политиком трудимо се да кроз запошљавање младих лекара и медицинских сестара и техничара формирамо нове генерације здравствених радника, који ће у годинама пред нама бити ослонац КЦС", каже директор КЦС Милика Ашанин за Тањуг. Он је додао да ће та здравстена установа и у наредном периоду наставити са запошљавањем младих здравствених радника, кроз сталне конкурсе КЦС-а.

"Имаћемо у овој години и нови Програм запошљавања најбољих дипломаца средњих медицинских школа, поред већ успешног Програма запошљавања најбољих дипломаца медицинских факултета које је Министарство здравља покренуло прошле године", истакао је Ашанин.

У последње две године у КЦС је запослено 1.200 здравствених радника. У два месеца ове године примљено је 40 лекара и 115 медицинских сестара и техничара. А у здравственим установама Србије  у последње четири године посао је добило преко 12.000 медицинских радника – лекара, сестара и техничара, а из Владе најављују да ће се запошљавање наставити.

У понедељак је објављена нова ЕХЦИ ранг листа, према којој је здравство Србије поправило своје место, и иза себе оставило 14 земаља Европске уније.

Директор Клиничког центра Србије указује да се у свим аспектима праве велики напори и предуслови за усавршавање младих и њихов останак у здравственом систему Србије. "То је заслуга свих здравственох радника и целог здравственог система. Клинички центар Србије није једини али јесте јединствен и сигурно је наша улога била велика", рекао је Ашанин који сматра да бољитак осећају сви а да српско здравство има контитнуитет и да је Србија постала лидер у региону у области здравства.

Тањуг