Најава догађаја

 ◄◄  ◄  ►►  ► 
децембар 2019
пон уто сре чет пет суб нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Школа минимално инвазивне асистиране торакоскопске хирургије на Клиници за грудну хирургију

Гост Клинике за грудну хирургију Клиничког центра Србије је и овог новембраДоц. др Томаж Штупник, начелник Одељења торакалне хирургије Хируршке клинике Универзитетског Клиничког центра Љубљана, Словенија који је и гост Другог конгреса Ендоскопских хирурга Србије са врло значајним и лепо примљеним предавањем.

Поред тога, поново је у Клиници одржана школа из минимално инвазивне односно видео асистиране торакоскопске хирургије уз заједнички рад у операционој сали и рад на симулаторима који служе за тренинг младих хирурга који почињу рад у овој области, Ови симулатори које је конструисао Др. Штупник су саставни део радионица великих европских и светских конгреса торакалне хирургије и велика је привилегија што смо имали прилику да на њима млади лекаре раде у нашој Клиници.

Циљ радионица је даље унапређење едукације хирурга Клинике за грудну хирургију Клиничког центра Србије пре свега оних који почињу рад у области минимално инвазивне односно видео асистиране торакоскопске хирургије. Захваљујући раду на едукацији и тренингу грудних хирурга обим посла Клинике у односу на минимално инвазивну хирургију, односно на број ресекција изведених минимално инвазивном хирургијом повећан је за 50% у односу на прошлу годину.

Надамо се да ће ово постати традиција која ће бити од велике користи за пацијенте, едукацију хирурга Клинике као и даљу сарадњу два Клиничка центра.