Novi kreveti za Neurološku kliniku KCS-a

Hemofarm Fondacija donirala je neophodnu medicinsku opremu Klinici za neurologiju Kliničkog centra Srbije u Beogradu. Reč je o četiri nova višefunkcionalna kreveta sa antidekubitalnim dušecima koji će pacijentima olakšati boravak u bolnici.

U Srbiji od moždanog udara godišnje oboli 25 hiljada ljudi, većinom žena, pa su dobri uslovi dugotrajnog lečenja na Klinici na neurologiju neophodni, upozorava prof. dr Ljiljana Beslać Bumbaširević.

„Klinika za neurologiju već 90 godina brine o neurološkoj slici građana Srbije. Srećna sam što imamo dobre i odgovorne partnere koji su sa nama na istom zadatku brige o zdravlju nacije. Hemofarm Fondacija prepoznala je ono što je nama bitno i koliko smo posvećeni stalnom unapređenju uslova boravka naših pacijenata“, rekla je prof. dr Bumbaširević.

Ova donacija je nastavak nacionalne kampanje Hemofarm Fondacije „Svim Srcem“ koja je od oktobra 2014. donirala aparate i opremu za 13 zdravstvenih ustanova u Beogradu i Srbiji. „Prava svrha humanitarnog rada jeste obezbeđivanje konkretne i neophodne pomoći i zahvaljujući otvorenoj komunikaciji sa svim predstavnicima u zdravstvenom sistemu u prilici smo da doniramo upravo ono što je neophodno. Osim aparata i opreme podjednako su važni i uslovi boravka u sobama, pa mi nastojimo da na takve potrebe naših ustanova odgovorimo u što kraćem roku, rekla je Suzana Đorđević, direktorka Hemofarm Fondacije.