Донација Међународног клуба жена (IWC) Клиничком центру Србије

Клинички центар Србије добио нову комору за растварање цитостатика

Фонд Б92 и представнице међународног клуба жена (IWC) уручили су данас нову комору за растварање цитостатика са УВ лампом Клиничком центру Србије, вредности око девет хиљада евра. Ова донација, намењена је Клиници за пулмологију и представља наставак доприноса Међународног клуба жена у опремању здравствених установа широм Србије. У периоду за нама, овај клуб који чине супруге амбасадора у нашој земљи је у склопу „Битке за породилишта“ донирао порођајни сто болници у Пожаревцу, односно реанимациони сто дечијој клиници у Тиршовој.

Директорка Клинике за пулмологију, проф. др Драгана Јовановић се приликом сусрета са донаторима, у име колектива, захвалила Међународном клубу жена на препознавању ургентне потребе ове установе за новом опремом. Такође, проф. Јовановић је искористила прилику да се захвали Фонду Б92 на свој опреми која је испоручена здравственим установама током акција које покреће.

“Међународни клуб жена увек настоји да буде од користи српском друшту у целини” - изјавила је госпођа Оксана Смеречук, председница Међународног клуба жена, а потом додала како је сарадња са Фондом Б92 донела овом клубу могућност да брзо и лако пронађе здравствену установу којој је помоћ у датом тренутку најпотребнија.