Обука "Основи финансијског управљања и контроле"

Према одредбама Правилника о заједничким критеријумима и стандардима за успостављање и функционисање и извештавање о систему финансијског управљања и контроле у јавном сектору („Сл. Гласник РС” бр. 99/2011 и 106/2013), руководилац корисника јавних средстава је одговоран за успостављање, оџавање и унапређење система финансијског управљања и контроле.

Сходно томе, Директор Службе Интерне ревизије Клиничког центра Србије, упутио је молбу Министарству финансија, Сектору интерне контроле и интерне ревизије, помоћнику министра, господину Горану Цвејићу, да обезбеде обуку за запослене КЦС из основа финансијског управљања и контроле.

Љубазношћу помоћника министра одржана је бесплатна обука за 66 полазника запослених у КЦС од 11. до 17. новембра 2014. године, сваког радног дана од 09:00 до 15:00. Обука је вођена у организацији Центра за НИР, научно-истраживачки рад и људске ресурсе уз пуну подршку Управе КЦС.

На уводној речи помоћника министра, г. Горана Цвејића, током првог дана обуке, присуствовали су директори свих ОЈ КЦС како би били упознати са бенефитом који познавање финансијског управљања и контроле доноси у процесу рада.

Укупно седам предавача је кроз четири модула упознало полазнике са материјом „ Финансијско управљање и контрола”

  1. Увод у интерну контролу
  2. Систем управљања ризицима
  3. Управљачки контролни систем
  4. Спровођење финансијског управљања и контроле


Предавања су одржана на интерактиван начин на опште задовољство полазника и предавача.