Нови кревети за Неуролошку клинику КЦС-а

Хемофарм Фондација донирала је неопходну медицинску опрему Клиници за неурологију Клиничког центра Србије у Београду. Реч је о четири нова вишефункционална кревета са антидекубиталним душецима који ће пацијентима олакшати боравак у болници.

У Србији од можданог удара годишње оболи 25 хиљада људи, већином жена, па су добри услови дуготрајног лечења на Клиници на неурологију неопходни, упозорава проф. др Љиљана Беслаћ Бумбаширевић.

„Клиника за неурологију већ 90 година брине о неуролошкој слици грађана Србије. Срећна сам што имамо добре и одговорне партнере који су са нама на истом задатку бриге о здрављу нације. Хемофарм Фондација препознала је оно што је нама битно и колико смо посвећени сталном унапређењу услова боравка наших пацијената“, рекла је проф. др Бумбаширевић.

Ова донација је наставак националне кампање Хемофарм Фондације „Свим Срцем“ која је од октобра 2014. донирала апарате и опрему за 13 здравствених установа у Београду и Србији. „Права сврха хуманитарног рада јесте обезбеђивање конкретне и неопходне помоћи и захваљујући отвореној комуникацији са свим представницима у здравственом систему у прилици смо да донирамо управо оно што је неопходно. Осим апарата и опреме подједнако су важни и услови боравка у собама, па ми настојимо да на такве потребе наших установа одговоримо у што краћем року, рекла је Сузана Ђорђевић, директорка Хемофарм Фондације.