Уградња стента у ангио сали УЦ

У новој ангиографској сали Ургентног центра Клиничког центра Србије данас је тим доцента др Владана Вукчeвића пацијенту старом шездесет и девет година, након урађене коронарографије, уградио два стента на десној коронарној артерији радијалним приступом. Стање пацијента након операције је стабилно и добро.

Операцији у недавно отвореној ангио-сали Ургентног центра присуствовао је и министар здравља у Влади Републике Србије асс. др Златибор Лончар заједно са директором Клиничког центра Србије (КЦС) доц. др Миликом Ашанином.

Честитајући лекарском тиму Ургентног центра КЦС на успешној интервенцији, министар здравља у Влади Републике Србије асс др Златибор Лончар истакао је задовољство јер је нова ангио-сала у Ургентном центру још једна у низу конкретних потврда да министарство здравља континуирано и интензивно ради на унапређењу нивоа здравствених услуга које здравствени систем Републике Србије омогућава пацијентима.

Директор Клиничког центра Србије доц. др Милика Ашанин истакао је да је највећи значај нове ангио-сале, поред тога што је опремљена најсавременијом дијагностиком, у томе што омогућава да се пацијентима стент уграђује на месту пријема, одмах у Ургентном центру, а то у значајној мери повећава проценат преживљавања и смањује могућност инвалидитета код пацијената.

Министарство здравља и Клинички центар Србије су за изградњу најсавременије ангио-сале, набавку заштитне опреме од јонизујећег зрачења као и адаптацију простора сале определили близу 57 милиона динара.