Председник Вучић посетио КЦС За обнову КЦС 110 милиона евра

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће у изградњу нове куле и реконструкцију постојећег објекта Клиничког центра Србије бити уложено око 110 милиона евра и да ће пацијенти убудуће да се лече у велелепној згради са најбољом опремом а лечиће их најстручнији лекари и медицинске сестаре.

Он је пред почетак грађевинских радова рекао да је почетак обнове КЦС велики дан за Србију, јер се годишње у тој здравственој установи лечи око милион пацијената. Захвалио се Европској инвестиционој банци за повољан кредит који је Србија добила за реконструкцију КЦС, али и обнову КЦ Ниш, КЦ у Новом сСаду и КЦ у Крагујевцу. Подсећа да је за израду мастер плана, идејног и главног пројекта било потребно 12 година.

"КЦС је највећа и најозбиљнија болница у региону. Када се заврши обнова он ће имати 150 лежајева у интензивној нези, са преко 1.200 лежајева", рекао је председник.

Како је рекао, здравство представља основни стуб животног стандарда, јер свако од грађана има потребу за лекаром. Осим кредита део новца је обезбеђен и из буџета Србије, а председник каже да су то обезбедили грађани Србије јер су разумели реформе у које је држава кренула. Вучић је рекао да ускоро креће и реконструкција КЦ Војводина у Новом Саду, да се касни због пројекта у КЦ Крагујевац.



"Хоћемо да наши родитељи, наша деца имамо најбољу услугу, а да лекари и сестре буду задовољни условима рада. радови ће бити завршени при крају мог мандата тако да ће на крају мандата моћи да се похвалим нечим што је величанствено за нашу земљу. Ми се трудимо и успевамо и више од обећања које смо давали", рекао је председник.

Он се захвалио министру Лончару на преданом раду, што су листе чекања на којима је било 210.000 пацијената, данас сведене на 73.000 људи који чекају на дијагностику и операције и што је све транспарентно. Србија је, како је рекао, била на зачељу европског здравства, а данас је испред неких земаља ЕУ.