Новом саобраћајницом брже до Клиничког центра Србије

Потпредседник Владе Србије Небојша Стефановић и министар здравља Златибор Лончар обишли су данас новоизграђену саобраћајницу при Клиничком центру Србије, која повезује ту здравствену установу са саобраћајном петљом при искључењу са ауто-пута код Хитне помоћи.

Дужина саобраћајнице износи 350 метара, а њен највећи значај је што ће пацијенти у најкраћем року моћи да добију неопходну помоћ лекара, било да је реч, на пример о Ургентном центру или Клиници за гинекологију и акушерство.

Министар Лончар каже да ће до породилишта, захваљући новој саобраћајници, пацијенти стизати за пола минута, односно за минут до Ургентног центра, јер ће се, како каже, избећи гужве у улици Кнеза Милоша.

Он је додао да саообраћајница већ функционише, како за кола Хитне помоћи, тако и за све грађане.

Иначе, пут чија је изградња почела у марту обележен је хоризонталном и вертикалном сигнализацијом, а за јавно осветљење је постављено 14 стубова.

Министар Стефановић подсећа да је МУП набавио нови хеликоптер са најсавременијом медицинском опремом, наводећи да је брзина, када је реч о спашавању живота, значајан фактор.

"Све што се дешавало у претходном периоду, укључујући набавку икс ножа, гама ножа, показује да размишљамо да створимо услове да се пацијенти у Србији лече као било где другде у свету. За припаднике полиције је то такође значајно, због специфичности посла. Скраћивање времена до лекара значи већа шанса да се неком спаси живот", рекао је Стефановић.

Он је захвалио Министарству здравља, али и лекарима због бриге коју показују према полицијским службенцима, али и свим грађанима Србије.