Центар за нуклеарну медицину са позитронском емисионом томографијом добио је ЕАРЛ акредитацију Европског удружења нуклеарне медицине и статус Центра изврсности

Центар за нуклеарну медицину са позитронском емисионом томографијом је већ годинама акредитован од стране Агенције за акредитацију здравствених установа Србије (АЗУС) и од стране Европског удружења нуклеарне медицине (EANM) као центар за клинички рад и као центар за обуку.

Ових дана је добио и EANM Forschungs GmbH (EARL) акредитацију за ПЕТ/ЦТ апарат. Циљ ове акредитације је хармонизација квантификације у нуклеарној медицини у циљу постизања једнаких услова за поређење резултата пројеката урађених у различитим установама на различитима апаратима. Главни циљ ЕАРЛ-а је да унапреди рутински клинички рад у нуклеарној медицини, као и научноистраживачки рад. У пракси, овај сертификат значи да су налази добијени на нашем ПЕТ/ЦТ апарату квалитетни и да се могу поредити са налазима других апарата било ког произвођача у земљи, региону и Европи. То је посебно важно за анализу налаза код пацијената који су у току терапије праћени у различитим центрима.