После 40 година КЦС добио директан прилаз с аутопута

Директор Клиничког центра Србије (КЦС) Милика Ашанин изјавио је поводом реконструкције Клиничког центра Србије, која је почела прошле године и обухвата и обнову старе и изградњу нове зграде, КЦС после 40 година добио најбржи, најкраћи, директни правац и прилаз с ауто-пута у двориште Клиничког центра.

Изградња овог пута између Хитне помоћи и КЦС део је реконструкције, а РТС наводи да је он више од пута с обзиром на то да повезује две здравствене установе важне за велики број пацијената.

Ашанин је у Јутарњем Дневнику РТС казао да нови пут за пацијенте значи бржи и лакши долазак.

"То за наше пацијенте и санитете значи много. Пацијенти брже стижу, брже се спроводи дијагностика и терапија, пацијенти могу бити спашени", рекао је Ашанин.

Он је рекао да више десетине санитета долази из Београда и унутрашњости у Клинички центар Србије.

"Тако да је овај прилаз с ауто-пута изузетан важан да се заобиђу гужве у граду и да се приступи из Кнеза Милоша, Немањине и из улице Ослобођења заобиђу и да се овим путем брзо и директно стигне у Клинички центар Србије", објаснио је директор КЦС.

Ашанин је додао да ће овај пут имати више намена.

"У првом тренутку он ће се користити за потребе градилишта реконструкције КЦС значити много да велики шлепери и камиони не пролазе кроз град већ иду директно на градилиште, али већ се пропуштају приоритетна возила - возила хитне помоћи, санитети", казао је Ашанин.

Он је рекао и да се радови на новој кули приводе крају и да ускоро почињу радови у ПЕТ Центру.