Предавања гостију са Аахрус Универзитета на Клиници за кардиологију КЦС

У среду 26. марта од 15-17 сати и четвртак 27. марта од 8.30-11 сати, у сали на И спрату Поликлинике КЦС, на Клиници за кардиологију гостују: Ассоциате Профессор, Јенс Фленстед Лассен, МД, ПхД, Шеф интервентне и ургентне кардиологије, Клинике за кардиологију Универзитета Аахрус у Данској и Профессор Ханс Ерик Бøткер, МД, ДМСци Директор Клинике за кардиологију Универзитета Аахрус у Данској

Уважени гости одржаће предавања посвецена организацији и новим технологијама у лечењу болесника са акутним инфарктом миокарда, посебно примени кардиопротекције у акутном инфаркту.

На састанку ће се такође презентовати стање и дискутовати проблеми и могућа побољшања у збрињавању акутног инфаркта миокарда у Србији и дискутовати о формирању мрезе европских центара за лечење акутног инфаркта миокарда (Еуропеан СТЕМИ нетwорк).

На овом састанку ће активно учестовати и представници Хитне помоћи из Београда, као и колеге које збрињавају болеснике са акутним инфарктом у другим центрима у Београду, као и у Новом Саду и Нишу.