Агенција за акредитацију здравствених установа Србије доделила сертификат Клиници за оториноларингологију и максилофацијалну хирургију

Министарство здравља у сарадњи са Агенцијом за акредитацију здравствених установа Србије, је на свечаности у Клубу народних посланика 21.04.2015.године доделилo сертификат Клиници за оториноларингологију и максилофацијалну хирургију Клиничког центра Србије на период од три године.

Тиме је Клиника постала једна од 31 установе у Србији које  су овом приликом  добиле овај престижни сертификат. Свечаној додели су присуствовали директорка Агенције за акредитацију др Родољупка Радосављевић, помоћник Министра здравља др Предраг Саздановић и представници акредитованих установа.

Процес акредитације је помогао  клиници да открије сопствене предности и могућности напретка, да анализира постојеће стање и да на основу тога, постави краткорочне и дугорочне циљеве. Са друге стране, акредитациони програм посвећује нарочиту пажњу безбеднсти пацијената, као основној карактеристици квалитета здравствене заштите.

Приликом процеса Акредитације стручни тимови Клинике за оториноларингологију и максилофацијалну хирургију су сачинили 93 стручне процедуре и 378 поступака.