Награђивани студенти медицине у посети КЦС

Студенти београдског Медицинског факултета, Сандра Ђокић, Алексија Стефанија Херера и Матија Ђукић, који су на недавно одржаном престижном такмичењу у клиничкој медицини, у конкуренцији колега са више од 50 највећих светских универзитета освојили треће место, били су гости Клиничког Центра Србије.

Том приликом будући лекари били су у прилици да присуствују и операцији коју је доц. др Светозар Путник, директор Клинике за кардиохирургију извео са својим тимом, као и да се на одељењу ове клинике упознају са праксом у погледу свакодневног збрињавања пацијената.

Сандра, Алексија и Владимир, студенти пете године Медицинског факултета, били су веома задовољни приликом да своје стечено теоријско знање из области медицине употпуне и практичним примерима медицинске праксеу најреферентнијој медицинској установи у нашој земљи, Клиничком центру Србије.

Говорећи о својим плановима, истакли су да себе у будућности виде као лекаре у нашој земљи, посвећене унапређењу јавног здравља, а од специјализација опредељују се за интерну медицину и педијатрију.

Као образовна база за студенте факултета здравствене струке и медицински научно-истраживачки центар, КЦС је са великим задовољством угостио и награђене академце. Представници ове здравствене установе су будућим лекарима пожелели пуно успеха у наставку школовања и професионалној медицинској каријери.