Функционисање видео надзора и других видова обезбеђења у складу са свим важећим прописима

Све безбедносне мере у Клиничком центру Србије (КЦС), попут службе обезбеђења, паник тастера и видео надзора, предузете су и имплементиране у складу са важећим законским одредбама, по јасно одређеној процедури, уз пуно поштовање права и интереса пацијената, а у циљу спречавања нежељених догађаја односно обезбеђивања одговарајућег нивоа безбедности запослених, пацијената и имовине КЦС.

Интерес Клиничког центра Србије је да се функционисање видео надзора и других видова обезбеђења у овој здравственој установи, као и на Клиници за психијатрију, одвија у складу са добром клиничком праксом, свим важећим прописима као и Законом о заштити лица са менталним сметњама, односно уз пуно поштовање права пацијената на хуман третман и поштовање достојанства.

У складу са тим, Клинички центар Србије је поступио по препорукама Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности од 24. јануара и 20. марта 2017.године које су се односиле на функционисање видео надзора у Клиници за психијатрију.

КЦС ће и у наредном периоду поштовати све препоруке Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности које могу додатно да унапреде функционисање обезбеђења уз гарантовање права пацијената на достојанство и приватност.

Медија центар КЦС