У КЦС операције по програму, у складу са просеком за овај период године

Број операција које се ових дана обављају у Клиничком центру Србије (КЦС) у складу је са вишегодишњим просеком за овај период године. Поједине Клинике у склопу КЦС бележе и нешто већи број операција од уобичајеног, услед  повећаног  броја саобраћајних несрећа и нарочито драстичних температурних промена у протеклом периоду.

Све потребе Ургентног центра за операције као и хитна стања су у потпуности задовољене редовном количином јединица крви. Резерви крви има довољно и за све хитне интервенције и ургентна стања која захтевају операције. У просеку дневно најмање два пацијента захтевају хитну трансфузију услед тешког хроничног стања или хематолошке болести.

Клинички центар Србије и овом приликом позива све грађане да у циљу обезбеђивања оптималних залиха крви дају крв и тако омогуће збрињавање свих пацијената којима је потребна трансфузија у здравственим установама широм Србије.

У Клиничком центру Србије, најреферентнијој здравственој  установи у нашој земљи,у току године збрине се више од милион пацијената из целе Србије и обави се преко 60.000 операција.

Медија центар КЦС