Оштра осуда злонамерних фотомонтажа оброка

Клинички центар Србије (КЦС) овим путем најоштрије осуђује неистините, грубе и крајње злонамерне фотомонтаже „оброка“ подељених пацијентима  на Клиници за нефрологију КЦС које су се појавиле на друштвеним мрежама.

Такве обмане  и фотомонтаже могу бити производ само пакосних и злих особа које за циљ имају наношење штете најреферентнијој здравственој установи у нашој земљи, Клиничком центру Србије, као и  целокупном здравственом систему Србије и нарочито грађанима и свим пацијентима ове здравствене установе.

Клиника за нефрологију као и све друге здравствене установе у оквиру Клиничког центра Србије, где се дневно испоручи око 9.000 оброка на 26 локација, у потпуности поштује све законски регулисане прописе о хигијени, начину припреме и подели оброка пацијентима, као и прописе о нутритивној вредности, садржају и квалитету оброка. У КЦС се свакодневно врше контроле квалитета оброка, а узорци оброка чувају се 72 сата.

Клинички центар Србије ће у складу са предвиђеном процедуром настојати да заштити углед који је годинама стваран у интересу више од милион пацијената годишње, колико  КЦС као највећи пружалац здравствених услуга у Србији и један од највећих у Европи, збрине. У стационарној делатности КЦС годишње се лечи више од 90 000 болесника, оствари се више од 950 000 болесничких дана лечења, обави преко 50 000 операција и више од 7.000 порођаја. У дневним болницама годишње се лечи 25 000 болесника и обави преко 5.000 операција.

Све то потврда је високих стандарада и угледа ове здравствене установе који овакве фотомонтаже и зле намере не могу да наруше.