Реновирана Клиника за урологију КЦС

У протеклих годину дана захваљујући разумевању управе Клиничког центра Србије, као и уз помоћ донација реновирана је у значајној мери Клиника за урологију КЦС.

  • Реконструисано је ендоскопско одељење Уролошке клинике са две ендоскопске операционе сале, где се изводе најсложеније ендоскопске уролошке процедуре (тумори мокраћне бешике и операције на простати).
  • Пуштен је у рад нови рентген апарата за комплетну уролошко-рентгенолошку дијагностику, као и за перкутане нефролитолапаксије у третману масивне калкулозе бубрега, која се једино спроводи, као ексклузивна метода, на Уролошкој клиници у Београду (пет година уназад Уролошка клиника је била без рентген апарата, а претходни је био најстарији у Србији).
  • Отворене су припремне сале за компјутеризовану томографију која ће бити први пут доступна уролозима и рентгенолозима у свакодневној клиничкој пракси.
  • Комплетно је реконструисан операциони блок другог спрата Клинике са припадајућим одељењем интензивне неге.
  • Комплетно је реконструисан први спрат Клинике са припадајућим одељењем полуинтензивне неге пацијената.


На конференцији за штампу уприличеној поводом завршетка ових радова говорили су проф. др Зоран Џамић, директор Клинике за урологију и асс. др Златибор Лончар, помоћник директора КЦС за медицинска питања и директор Ургентног центра.