Donacija Međunarodnog kluba žena (IWC) Kliničkom centru Srbije

Klinički centar Srbije dobio novu komoru za rastvaranje citostatika.

Fond B92 i predstavnice međunarodnog kluba žena (IWC) uručili su danas novu komoru za rastvaranje citostatika sa UV lampom Kliničkom centru Srbije, vrednosti oko devet hiljada evra. Ova donacija, namenjena je Klinici za pulmologiju i predstavlja nastavak doprinosa Međunarodnog kluba žena u opremanju zdravstvenih ustanova širom Srbije. U periodu za nama, ovaj klub koji čine supruge ambasadora u našoj zemlji je u sklopu „Bitke za porodilišta“ donirao porođajni sto bolnici u Požarevcu, odnosno reanimacioni sto dečijoj klinici u Tiršovoj.

Direktorka Klinike za pulmologiju, prof. dr Dragana Jovanović se prilikom susreta sa donatorima, u ime kolektiva, zahvalila Međunarodnom klubu žena na prepoznavanju urgentne potrebe ove ustanove za novom opremom. Takođe, prof. Jovanović je iskoristila priliku da se zahvali Fondu B92 na svoj opremi koja je isporučena zdravstvenim ustanovama tokom akcija koje pokreće.

“Međunarodni klub žena uvek nastoji da bude od koristi srpskom društu u celini” - izjavila je gospođa Oksana Smerečuk, predsednica Međunarodnog kluba žena, a potom dodala kako je saradnja sa Fondom B92 donela ovom klubu mogućnost da brzo i lako pronađe zdravstvenu ustanovu kojoj je pomoć u datom trenutku najpotrebnija.