Direktor KCS obišao strane državljane povređene u novogodišnjoj noći

Direktor KCS prof. dr Miljko Ristić obišao je danas strane državljane koji su zadobili povrede nožem tokom novogodišnjeg slavlja na Trgu Republike.

Na Odeljenju poluintenzivne nege Klinike za vaskularnu hirurgiju, gde su nakon operacije smešteni novinar iz Banja Luke (Republika Srpska) Krešo Sekulić i Damjan Cmager (39) iz Maribora (Slovenija). Obojica su zadobila ubodne rane u predelu nadkolenice i, kako je Direktora obavestio prof. dr Lazar Davidović,  uspešno se oporavljaju.

Direktor je takođe obišao i dvojicu državljana Tunisa, Muhameda Aymana (22) i Slim Bin Salaha (25), koji su sa grupom od 120 turista iz ove zemlje stigli na Novogodišnji doček u Beograd, i nažalost,  završili u Urgentnom centru. Ova dva pacijenta zadobila su više ubodnih rana u stomak i leđa i nakon intervencije u Urgentnom centru prebačeni su na I Hiruršku kliniku gde se uspešno oporavljaju. Direktor I Hirurške klinike prof. dr Predrag Peško detaljno je izvestio prof. dr Miljka Ristića o stanju ova dva pacijenta, od kojih je jedan sa lakšim povredama, dok će drugi morati da se zadrži na ovoj Klinici bar desetak dana. Tuniske državljane obišli su predstavnici Tuniske ambasade, kako bi im pružili odgovarajuću pomoć i obavestili njihove porodice.