Doktor Osborne i njegov tim u poseti Klinici za otorinolaringologiju i maksilofacijalnu hirurgiju KCS

Svetski stručnjak, dr R. Osborne, specijalista otorinolaringologije i hirurgije glave i vrata, i njegov stručni tim, jedan od svetskih vodećih timova koji se bave hirurgijom glave i vrata, borave u periodu od 29. maja  do 02. juna. 2017. godine u radnoj poseti Klinici za otorinolaringologiju i maksilofacijalnu hirurgiju Kliničkog centra Srbije.

U okviru posete, gostujući tim iz SAD-a zajedno sa timom stručnjaka Klinke za otorinolaringologiju i maksilofacijalnu hirurgiju KCS, će u dva termina, 31.05. i 01.06.2017. godine operisati pacijente sa uznapredovalim tumorima pljuvačnih žlezda, ždrela i vrata. U timu sa dr Osborne su dr Hamilton, specijalista otorinolaringologije i hirurgije glave i vrata, anesteziolog, dva instrumentara i organizator aktivnosti.

Ova poseta stranih stručnjaka je od velikog značaja za našu kliniku, posebno za mlade lekare koji imaju priliku da u Beogradu vide na delu tim vodećih stručnjaka za ovu oblast i obogate svoje znanje i steknu neprocenjivo iskustvo. Ova poseta je početak planirane saradnje koja bi trebalo da unapredi dijagnostičko i terpijske procedure iz ove oblasti.