Donacija Direktorata civilnog vazduhoplovstva Klinički centar Srbije dobija moderno sanitetsko vozilo Tip – B

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije ass. dr Zlatibor Lončar i direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije Mirjana Čizmarov potpisali su danas u Kliničkom centru Srbije Ugovor o donaciji sredstava za nabavku sanitetskog vozila Tip – B za potrebe KCS, a koje će biti korišćeno i u operacijama traganja i spasavanja u civilnom vazdhoplovstvu. Vrednost donacije, odnosno predmetnog sanitetskog vozila iznosi 7.752.099,60 dinara.

Tom prilikom Ministar zdravlja Zlatibor Lončar istakao je da će Klinički centar Srbije sada imati najsavremenije sanitetsko vozilo, opremljeno „kao da se pacijent nalazi u šok sobi“.

„Sanitetsko vozilo Tip – B, koje će biti opremljeno svim najsavremenijim dijagnostičko-tehničkim uređajima i opremom, značajno će doprineti brzom i efikasnom zbrinjavanju pacijenata, što je od posebnog značaja u operacijama traganja i spasavanja pacijenata u civilnom vazdhoplovstvu. Pored toga, potvrda naše kvalitetne saradnje sa Direktoratom je i to što će se Direktorat uključiti i u saniranje heliodroma u Kliničkom centru, i u nabavku dronova za prenos medicinske opreme u nepristupačnim oblastima“, zaključio je ministar Lončar.

Uz izraze zahvalnosti na značajnoj donaciji, direktor Kliničkog centra Srbije doc. dr Milika Ašanin istakao je da ova zdravstvena ustanova ostvaruje izuzetno dobru saradnju sa Direktoratom civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije.

„Zahvaljujem u ime Kliničkog centra Srbije našim prijateljima iz Direktorata na svemu što čine za naše pacijente. KCS ima u svakom trenutku spremne tri kvalitetno obučene ekipe koje mogu da učestvuju u akcijama spasavanja u civilnom vazduhoplovstvu, a uz ovakvo kvaliteno opremljeno vozilo bićemo još efikasniji. Raduje me što ćemo nastaviti da sarađujemo i što će biti još donacija“, istakao je Ašanin.

Direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije Mirjana Čizmarov istakla je izuzetno zadovoljstvo saradnjom sa Ministarstvom zdravlja i KCS, i najavila da će, u skladu sa svojom agendom o društveno-odgovornom poslovanju, nastaviti da pomaže