U KCS operacije po programu, u skladu sa prosekom za ovaj period godine

Broj operacija koje se ovih dana obavljaju u Kliničkom centru Srbije (KCS) u skladu je sa višegodišnjim prosekom za ovaj period godine. Pojedine Klinike u sklopu KCS beleže i nešto veći broj operacija od uobičajenog, usled povećanog broja saobraćajnih nesreća i naročito drastičnih temperaturnih promena u proteklom periodu.

Sve potrebe Urgentnog centra za operacije kao i hitna stanja su u potpunosti zadovoljene redovnom količinom jedinica krvi. Rezervi krvi ima dovoljno i za sve hitne intervencije i urgentna stanja koja zahtevaju operacije. U proseku dnevno najmanje dva pacijenta zahtevaju hitnu transfuziju usled teškog hroničnog stanja ili hematološke bolesti.

Klinički centar Srbije i ovom prilikom poziva sve građane da u cilju obezbeđivanja optimalnih zaliha krvi daju krv i tako omoguće zbrinjavanje svih pacijenata kojima je potrebna transfuzija u zdravstvenim ustanovama širom Srbije.

U Kliničkom centru Srbije, najreferentnijoj zdravstvenoj ustanovi u našoj zemlji,u toku godine zbrine se više od milion pacijenata iz cele Srbije i obavi se preko 60.000 operacija.

Medija centar KCS