Deset godina Nacionalnog PET centra

Povodom značajnog jubileja, navršene prve decenije od osnivanja Nacionalnog PET Centra u sastavu Centra za nuklearnu medicinu Kliničkog Centra Srbije, održaće se Simpozijum sa međunarodnim učešćem 26-27. 09. 2019. godine u Beogradu, u hotelu „Zira“. Organizatori Simpozijuma su Centar za nuklearnu medicinu KCS, Medicinski fakultet u Beogradu, Sekcija za nuklearnu medicinu SLD, Udruženje nuklearne medicine Srbije i Udruženje radioloskih tehničara i tehničara nuklearne medicine Srbije.

Simpozijum je organizovan uz podršku Ministarstva zdravlja i Ministarstva za prosvetu, nauku i tehnološki razvoj Republike Srbije, Erazmus + programa Evropske unije i Evropskog udruženja nuklearne medicine.

U toku dva dana, osim podsećanja na uvođenje, početak rada i prezentaciju postignutih rezultata primene pozitronske emisione tomografije, razmenjivaće se znanja, mišljenja i iskustva sa kolegama u zemlji i inostranstvu i upoznati sa novim trendovima. Kroz izlaganja članova kolektiva Centra za nuklearnu medicinu i gostiju iz zemlje i inostranstva izneće se nove činjenice, podeliti iskustva i unaprediti znanje iz ove oblasti i doneti nove ideje Razmatraće se pitanja koja se postavljaju u svakodnevnom radu, prikazaće se novine i predstaviti originalni naučni radovi. Osim domaćih, na Simpozijumu će biti i učesnici iz Austrije, Italije, Velike Britanije, Bosne i Hercegovine, Grčke, Turske i Severne Makedonije. Program simpozijuma nalazi se na web strani www.sciencenm.com.

Obeležavanje ovog jubileja za nas predstavlja novi podsticaj da svojim predanim radom, zalaganjem, učenjem i inicijativom doprinesemo daljem razvoju ove oblasti.