Dodeljene nagrade „Dušica Spasić“

U znak sećanja na Dušicu Spasić, heroinu svog, današnjeg vremena i profesije Udruženje medicinskih sestara i tehničara KCS „Sestrinstvo“ i časopis „Viva“, trinestu godinu za redom dodeljuje nagradu „Dušica Spasić“


Ova prestižna nagrada u domenu sestrinstva dodeljuje se medicinskim sestrama, koje su svoj radni vek provele u brizi i negovanju bolesnika, kao pohvala i znak zahvalnosti za izuzetne rezultate u toku rada. Godišnje se dodeljuju dve nagrade, jedna za sestru zaposlenu u Republici Srbiji, a druga nagrada za sestru zaposlenu u Kliničkom centru Srbije.



Nagrada na nivou Republike Srbije i prvi lauret pripao je medicinskoj sestri
Mirjani Pavlović rođena je 1952 .godine u Kosovskoj Mitrovici. Završila je medicinsku školu u Kosovskoj Mitrovici. Zasnovala radni odnos 1972. godine u tada Medicinskom centru u Kosovskoj Mitrovici. Od 1991. godine je glavna sestra centra za rehabilitaciju do 21.03.2014. godine. Sada na mestu sestre na odeljenju neposredno pored bolesnika.



Drugi lauret ne nivou KCS
Kolektiv medicinskih sestara-tehničara Klinike za kardiohrurgiju predlaže medicinsku sestru Delić Ružu kao istaknutog pojedinca našeg kolektiva i kao medicinsku sestru, koja je godinama, savesno radeći, svojim znanjem, sposobnostima i veštinama doprinosila kvalitetnom lečenju i nezi pacijenata Intenzivne nege, Klinike za kardiohirurgiju.