Informacije od značaja za pacijente

Pregled na Klinici obavlja se na osnovu Uputa izdatog od nadležnog očnog lekara iz Doma zdravlja ili druge zdravstvene ustanove.
 
U dane kada je Klinika dežurna za hitne slučajeve, ambulantni pregled moguće je obaviti uz overenu zdravstvenu knjižicu i bez uputa nadležnog oftalmologa.

Dani kada je Institut uvek hirurški dežuran su: ponedeljak, sreda i četvrtak. Dan kada Institut nikada nije dežuran za urgentne slučajeve je utorak (dežurna je Gradska bolnica na Zvezdari). Klinika je hirurški dežurna tri vikenda u mesecu dok je jedan vikend dežurna Gradska bolnica na Zvezdari.

Prijemi na bolničko lečenje se zakazuju, osim kada su u pitanju hitni slučajevi.

Za prijem na bolničko lečenje potreban je Uput za bolničko lečenje izdat od strane nadležnog očnog lekara iz Doma zdravnja ili druge zdravstvene ustanove.

Pregledi u specijalističkim konsultativnim ambulatnama se kod najvećeg broja specijalista zakazuju.

Pregledi u specijalizovanim kabinetima se zakazuju.

Pacijent je u obavezi, da pre prijema na bolničko lečenje, obavi određene neophodne analize i preglede, u zavisnosti od vrste očne patologije i opšteg stanja organizma. Jedan deo tih analiza i pregleda, ukoliko je potrebno, ponovo se obavlja i u okviru Instituta.
 
Pacijenta, pored oftalmologa, obavezno pregleda i lekar internista, a potom anesteziolog, koji daje završnu saglasnost za izvođenje hirurške intervencije.

Pacijenti su dužni da tokom hospitalizacije striktno poštuju Kućni red Klinike.

Posete bolesnicima su svakog radnog dana od 14:00-15:00 časova, a subotom i nedeljom od 15:00-16:00 časova.