Najava događaja

 ◄◄  ◄  ►►  ► 
jun 2024
pon uto sre čet pet sub ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Informacije od značaja za pacijente

Pregled na Klinici obavlja se na osnovu Uputa izdatog od nadležnog očnog lekara iz Doma zdravlja ili druge zdravstvene ustanove sa elektronski zakazanim terminom pregleda i rešenjem lekarske komisije Fonda za osiguranike van teritorije Beograda.

Dani kada je Klinika uvek hirurški dežuran su: ponedeljak, sreda i četvrtak. Dan kada Institut nikada nije dežuran za urgentne slučajeve je utorak (dežurna je Gradska bolnica na Zvezdari). Klinika je hirurški dežurna tri vikenda u mesecu dok je jedan vikend dežurna Gradska bolnica na Zvezdari.

Prijemi na bolničko lečenje se zakazuju, osim kada su u pitanju hitni slučajevi.

Za prijem na bolničko lečenje potreban je Uput za bolničko lečenje izdat od strane nadležnog očnog lekara iz Doma zdravnja ili druge zdravstvene ustanove overen od strane Fonda za osiguranike van teritorije Beograda.

Pregledi u specijalističkim konsultativnim ambulatnama se isključivo zakazuju elektronskim putem (IZIS).
Pregledi u specijalizovanim kabinetima se isključivo zakazuju elektronskim putem (IZIS).

Pacijent je u obavezi, da pre prijema na bolničko lečenje, obavi određene neophodne analize i preglede, u zavisnosti od vrste očne patologije i opšteg stanja organizma. Jedan deo tih analiza i pregleda, ukoliko je potrebno, ponovo se obavlja i u okviru Klinike.

Pacijenta, pored oftalmologa, obavezno pregleda i lekar internista, a potom anesteziolog, koji daje završnu saglasnost za izvođenje hirurške intervencije.

Pacijenti su dužni da tokom hospitalizacije striktno poštuju Kućni red Klinike.

Posete bolesnicima su svakog radnog dana od 14:00-15:00 časova, a četvrtkom i nedeljom od 14:00-16:00 časova.