Odsek interne revizije

U skladu sa Zakonom o budžetskom sistemu u Univerzitetskom kliničkom centru Srbije uspostavljena je nezavisna organizaciona jedinica Odsek za internu reviziju.

Jedinica nije deo ni jednog poslovnog procesa ili organizacionog dela ustanove, odnosno funkcionalno i organizaciono je nezavisna od delatnosti koju revidira.

Zadatak interne revizije je da pruži nezavisno objektivno uveravanje i savetodavnu aktivnost, kao i da rukovodećim strukturama obezbedi informacije koje se odnose na funkcionisanje sistema koji je u njihovoj nadležnosti. Takođe, pomaže organizaciji da ostvari svoje ciljeve, tako što sistematično i disciplinovano procenjuje rizike, kontrole i upravljanje organizacijom.

Poslovi revizije obavljaju se na osnovu strateškog plana i godišnjeg plana rada, odobrenog od strane direktora Univerzitetskog kliničkog centra Srbije.

Revizori su dužni da se u svom radu pridržavaju povelje interne revizije, Etičkog kodeksa i priručnika kojim se propisuje metodologija rada, uputstava i instrukcija koje donosi ministar finansija.

U svom radu odgovorna je isključivo direktoru Univerzitetskog kliničkog centra Srbije.

Kontakt podaci:

Direktor odseka: Svetlana Lilić

Zamenik direktora: Irena Strainović

Telefon: 011/3615-844

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.