Pretraga

Facebook Image

Poslednje vesti

Donacija Vlade Japana

Vlada Japana obezbedila je oko 83.000 evra od koje je za Kliniku za gastroenterlogiju i hepatologiju Kliničkog centra Srbije kupljen apart za holongospokopiju, koji će znatno pomoci u radu ove klinike, rekao je direktor KCS prof dr Milika Ašanin na danas održanoj svečanosti primopredaje.
Opširnije...

Banka reproduktivnih ćelija, tkiva i embriona na GAK-u

Na Klinici za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Srbije nedavno je počela sa radom Banka reproduktivnih ćelija, tkiva i embriona. Formiranje Banke predviđeno je Zakonom o biomedicinski potpomognutom oplođenju (BMPO) (Sl. glasnik RS 40/2017 i 113/2017) kao bitan vid unapređenja lečenja problema infertiliteta.

Opširnije...

Nacionalni dan donora obeležen u Kliničkom centru Srbije

Povodom 6. juna, Nacionalnog dana donora, i početka nacionalne kampanje „I ja sam donor", ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije dr Zlatibor Lončar, zajedno sa generalnim direktorom kompanije Hemofarm Ronaldom Zeligerom, direktorom Kliničkog centra Srbije dr Milikom Ašaninom i direktorom Urgentnog centra Kliničkog centra Srbije dr Markom Ercegovcem, obišao je Centar za transplantaciju naše ustanove, a nakon toga, u Urgentnom centru je održana i konferencija za medije.

Opširnije...