Donacija kompanije Drager (Dräger) Urgentnom centru Kliničkog centra Srbije

Predstavnici nemačke kompanije Drager (Dräger) uručili su danas donaciju Urgentnom centru Kliničkog centra Srbije, koja se sastoji od pet respiratora i dva plafonska stativa. Ukupna vrednost donacije je 110.000 evra, a donaciju je ministru zdravlja u Vladi Republike Srbije ass dr Zlatiboru Lončaru predao predsednik kompanije Drager (Dräger) za jugoistočnu Evropu Hans-Jerg Kincle.


"Hteo bih da se zahvalim kompaniji Drager ne samo na ovoj donaciji, već na svemu što su u poslednje dve godine učinili pomažući raznim oblicima donacija naš zdravstveni sistem." -  istakao je ministar Lončar napominjući da je ovakva vrsta saradnje dobar primer i za ostale kompanije iz oblasti zdravstva.


Hans-Jerg Kincle je dodao da je kompanija Drager (Dräger) prošle godine pomogla opremanje Centra za transplataciju Urgentnog centra KCS, uplatila 1.000.000 dinara za ugrožene od poplava i donirala maske za sanaciju poplavljenog područja u iznosu od 30.000 evra, dok je po raznim drugim osnovama donirano još oko 2.000.000 dinara kako Kliničkom centru Srbije, tako i ostalim zdravstvenim ustanovama u Srbiji.