Klinički centar dobio vrednu opremu

U okviru nacionalne kampanje SVIM SRCEM Hemofarm Fondacije , Klinički centar Srbije dobio je novu opremu vrednu više od pet miliona dinara. Urgentnom centru, odnosno Klinici za urgentnu kardiologiju doniran je prenosni ultrazvučni aparat. Klinici za pulmologiju i Klinici za grudnu hirurgiju uručena su 22 pulsna oksimetra. Ovim aparatima se brže i preciznije određuje i meri puls kao i količina kiseonika u krvotoku.


Dr Milika Ašanin, direktor Urgentnog centra Srbije rekao je da ova donacija značajno uzbrzava rad i podiže kvalitet pregleda.

„Urgentnom centru je bio neophodan ovakav aparat. Sada sa ovim prenosnim ultrazvukom možemo da priđemo svakom pacijentu ma gde se on nalazio. Pošto je reč o aparatu sa najsavremenijim funkcijama možemo izuteno precizno da utvrdimo različita strukturalna oboljenja srca. Hvala Hemofarmu na ovoj donaciji, ali i dobroj saradnji svih ovih godina“, rekao je Ašanin.

Klinikama za pulmologiju i grudnu hirurgiju KCS-a neophodan je što veći broj oksimetara. Na Klinici za grudu hirurgiju godišnje se uradi skoro 700 operacija grudnog koša pretežno pluća, pa donacija pulsnih oksimetara značajno doprinosi boljoj opremljenosti klinika.

„U kampanji Svim srcem fokus jeste na zdravstvu, a Hemofarmu kao farmaceutskom lideru ključna je briga o svakom segmentu zdravstvene zaštite. Potrebe našeg zdravstva jesu velike, ali bitno je da svakoj Klinici doniramo upravo ono što je neophodno. Time je ispunjena prava svrha privatno javnog partnerstva u Srbiji, u cilju unapređenja zdravlja nacije“, istakla je Sanda Savić, član UO Hemofarm Fondacije i direktorka Korporativnih poslova i komunikacija Hemofarma.