Prijem kod ministra zdravlja za naše lekare koji su zadivili svet

Ministar zdravlja ass. dr Zlatibor Lončar primio je danas lekare koji su svojim radom i velikim poduhvatima u oblasti medicine u značajnoj meri doprineli unapređenju zdravstva Srbije. Među lekarima koji su prisustvovali prijemu u Ministarstvu zdravlja bili su i lekari Kliničkog centra Srbije, kardiolog dr Milena Srdić, ortoped prof. Dr Čedomir Vučetić, neurohirurg dr Dragan Savić, načelnik Centra za neuroonkologiju prof. dr Danica Grujičić kao i direktor Klinike za neurohirurgiju prof dr Miloš Joković.

Oživljavanje pacijenta kojem je srce stalo 50 puta, vraćanje odsečene šake na ruku, operacija tumora na mozgu pacijenta u budnom stanju, kao i rekordan broj tretmana, čak 1109 na gama nožu u prvih godinu i po dana, medicinski su poduhvati za ponos koje su lekari KCS uradili u proteklom periodu.

Pored njih, sastanku u palati „Srbija“ prisustvovali su i lekari KC Kragujevac, koji su pacijentu ugradili veštačko rebro izrađeno u 3D tehnici po modelu kosti, kao i lekari Univerzitetske dečije klinike koji su nedavno obavili prvu transplantaciju materice u svetu među jednojajčanim bliznakinjama.

"Zahvaljujući našim lekarima kao i društveno odgovornim kompanijama koje podržavaju zdravstveni sektor, naše zdravstvo ostvaruje ovakve rezultate, napreduje, i trenutno smo ispred osam zemalja EU. Ali mi nećemo stati na ovome, želimo da i dalje radimo na stvaranju uslova kako bi naši lekari prevazišli i ove rezultate, koji su veliki i značajni i u svetskim razmerama. Svojom stručnošću, znanjem, oni to mogu, i ja sam siguran da će biti još ovakvih poduhvata“, rekao je ministar Lončar.